Почетна » Вучић: Пензије веће од девет до 13 одсто него ПРЕ СМАЊЕЊА

Вучић: Пензије веће од девет до 13 одсто него ПРЕ СМАЊЕЊА

од admin
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће сви пензионери у Србији имати између 9 и 13 одсто више него пре смањења 2014. године.

Вучић је новинарима изјавио да ће после најновијег повећања пензија у октобру сви пензионери у Србији имати између 8,8 и 13,2 одсто него што је тпо било 2014. пре привременог смањења пензија.

– То значи да ће сви пензионери имати пензије веће него икад и значајно више него што је била инфлација у том периоду – рекао је Вучић.

Уз то ће, како је навео, и пензионери са пензијама од 27.000 – 28.000 динара добити додатно повећање од пет одсто и имаће највиши раст од 2014. године.

Вучић је оценио да критичари „покварено“ јавности презентују како је добро да се укида закон о привременом смањењу пензија, а укидање значи да ћемо да оштетимо 70 одсто људи.

– Неће влада да прави индексацију са стопом инфлације, то би значило да вам увећамо пензије слдеће године 1,2 до 1,3 одсто него хоћемо да увећамо три, четири па и пет одсто ако будемо у могућности, овако се не ограничавамо ни на који начин, а сами пензионери знају коме да верују – навео је Вучић.

Он је навео како ни великом Владимиру Путину није лако да спроведе пензијску реформ, а ми смо то успели.

– Приводим крају и зато имамо једну од најбрже растућих економија – рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће медицински радници и лекари добити значајно повећање плата и то не само ове, него и у

– Обећао сам лекарима и сестрама значајно повећање, добиће од владе колика ће та повећања да буду али очекујем да буду значајна посебно за медицинске сестре. Веома је плаћен посао у иностранству, желимо да их сачувамо овде у земљи и да ободримо младе људе да се тим послом баве у будућности – рекао је Вучић новинарима.

Б92/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар