Почетна » Гроцка: СНС-у проблем СНС

Гроцка: СНС-у проблем СНС

од admin
0 коментар

 

Упоредо са формирањем републичке владе, очекује се и формирање власту у ГО Гроцка где су напредњаци однели убедљиву победу. Као и у републичком парламенту, тако и у грочанској Скупштини, напредњаци чине више од дво-трећинске већине. Седница  Конститутивне седнице ГО Гроцка заказана је за 11. Август али се и данас не зна ко ће све формирати власт у овој приградској Општини, односно ко ће заузети коју позицију.

Како ствари данас стоје, највећу препреку за формирање општинске власти у Гроцкој СНС-у представља заправо сам СНС. Наиме, за поделу фотеља међу самим члановима СНС-а влада велика утрка. Једино што се можда зна јесте да ће председник ГО  Гроцка бити Драган Пантелић – Панта, први на листи СНС-а за Гроцку, сва остала места су под знаком питања.

Претходно је било договорено да председник Скупштине ГО Гроцка буде други на листи СНС-а за Гроцку, кошаркаш Иван Паунић. Према информацијама Жиг инфа, сви координатори СНС-а би требало да добију место члана Већа. Остаје још увек непознаница да ли ће у коалицију у Гроцкој приступити и СПС.  Како се спекулише, то ће зависити да ли ће на републичком нивоу пасти договор да социјалисти уђу у нову владу Србије. Уколико социјалисти буду део власти у Србији, биће свакако и у Гроцкој. Очекује се да добију по заменика председника ГО Гроцка или заменика председника Скупштине.

Док се напредњаци боре између себе за што већу позицију, социјалисти стоје са стране и чекају позив. Социјалисти у Гроцкој, према досадашњим сазнањима, уопште немају став да ли би требало ући у коалицију са напредњацима, или им пак више годи да буду опозиција.

Док се позив чека, чланови СНС-а, односно одборници који су ушли у Скупштину Гроцке боре се на све начине како би заузели што боље позиције. Чини се да је стање СНС-а у Гроцкој исто као и пре одржавања локалних избора. Према речима наших извора и даље траје нетрпељивост између самих чланова СНС-а, као и многа разноразна подметања све у циљу да би се заузеле што боље позиције.

Генерално, на крају ће бити како врх странке одлучи, јер СНС од самог настанка тако функционише. Практично, ко буде повукао јаче везе, успеће да добије што бољи положај. Само је питање да ли ће се везе повући зарад личних интереса или зарад истинске борбе за просперитет ГО Гроцка.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар