Почетна » Министар Вулин не може у суд по тужби уредника КРИК-а јер је на војној вежби

Министар Вулин не може у суд по тужби уредника КРИК-а јер је на војној вежби

од admin
0 коментар

 

У септембру 2017. након што је КРИК објавио да министар одбране Александар Вулин не може да докаже порекло новца којим је купио стан, Покрет социјалиста издао је на сајту бројна саопштења којима је покушао да дискредитује рад уредника КРИК-а Стевана Дојчиновића. Уредник КРИК-а је због тога тужио Покрет социјалиста чији је законски заступник министар Вулин.
 
Вулин је требало да на суду буде испитан о овим саопштењима, међутим, није се појавио. Његов адвокат Страхиња Селаковић рекао је да министар није дошао због службених обавеза, тачније, да је министар на војној вежби, објавио је КРИК.
Занимљиво је да се Вулин, који није служио војску, почетком марта пријавио за обуку за резервни састав Војске. Министарство одбране је 22. марта саопштило да је министар Вулин положио заклетву и завршио 15-дневну обуку. Свега 12 дана касније његов адвокат тврди да је он на војној вежби и да је зато није дошао на суђење. Чињеница је, међутим, да је он данас, у својству министра присуствовао обуци на полигону „Пасуљанске ливаде“.
 
Дојчиновића је у саопштењима Покрет социјалиста називао наркоманом и произвођачем дроге, оптуживао га да прима новац од странаца како би писао текстове против Александра Вулина, да тај новац не пријављује надлежним институцијама, да криминализује оне који раде у интересу Србије, као и да је сваки непријатељ Србије његов пријатељ.
 
Готово недељу дана је Покрет Социјалиста свакодневно позивао уредника КРИК-а да уради тест на дрогу.
 
Одговор на тужбу: Није наш сајт
 
Одговарајући на тужбу, Покрет социјалиста покушао је да оспори да је сајт на ком су објављена спорна саопштења њихов. Навели су да је сајт регистровао њихов бивши члан, те да је „претенциозно говорити да се ради о званичном сајту Покрета“.
 
Они су тада навели да свако може да направи сајт са називом Покрета социјалиста или Вулина, али да то не значи да они стоје иза сајта.
 
На овом сајту Покрета социјалиста се и даље објављују саопштења странке.
 
Порекло новца за Вулинов стан под ознаком „тајна“
 
Већина информација у вези са пореклом новца за стан Александра Вулина држи се под ознаком тајно.
 
Случај Вулиновог стана био је у рукама неколико тужилаштава, али ниједно од њих се није бавило провером порекла 200.000 евра, док је сам Вулин у изјавама надлежним државним институцијама, а према писању КРИК-а, тврдио да је „новац позајмио од тетке“ из Канаде.
 
Новинари редакције Инсајдер, открили су и да се пореклом новца за куповину стана бавила и Управа за спречавање прања новца. Међутим, и овај извештај носи ознаку строго поверљиво.
 
Под истом ознаком држи се и набавка сигурносних камера за општину Звечан, коју је 2012. спровела Владина Канцеларија за Косово и Метохију у време када је на њеном челу био управо Вулин. Чак је и Агенција за борбу против корупције у свом извештају указала на могућу везу овог посла с пореклом новца за Вулинов стан, а у извештају Агенције стоји и да нису поверовали објашњењу да је новац за стан добио од женине тетке из Канаде.
 
У серијалу Инсајдера „Наставак патриотске пљачке“ емитованом још 2014. године, објављено је да је посао добила и фирма ДБС Консел из Београда, да је посао уградње система за видео надзор у Звечану, према сазнањима Инсајдера, плаћен готово милион евра, да новац је исплаћен авансно, а цела набавка одлуком Владе Србије проглашена поверљивом.
 
Новинари редакције Инсајдер у неколико наврата од представника државе, а и самог министа Вулина тражили су детаљније објашњење овог случаја. Све се за сада завршило на тврдњи министра да је стан купио легално и да је истину говорио када је рекао да му женина тетка позајмила новац за куповину стана.
 
Инсајдер одлучио да не прати активности министра Вулина
 
Редакција инсајдера је у време објављивања спорних саопштења одлучила да више не прати активности министра Александра Вулина и не обавештава јавност о њима, и то због тога што су министар и његова странка одлучили да уместо одговора на питања, свог лидера бране дискредитацијом новинара чији је посао да поставља питања и открива оно што одговорни у Србији желе да заташкају. Од тада не пратимо активности министра, али смо наставили да Вулину постављамо питања за која сматрамо да су у интересу јавности.
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар