Почетна » Тужилаштво затражило од полиције да обави разговор са Вацићем због претњи у Бујановцу

Тужилаштво затражило од полиције да обави разговор са Вацићем због претњи у Бујановцу

од admin
0 коментар

 

„Поводом изјаве Вацић Мише, лидера Српске деснице, на оснивачкој скупштини локалног одбора странке у Бујановцу достављен је извештај полиције. Дана 12. новембра упућен је захтев полицији за допуну извештаја“, саопштило је Основно јавно тужилаштво у Врању.

Како је Инсајдеру речено у том тужилаштву, од полиције је затражено да разговара са представницима Срба у локалној власти, како би се утврдило да ли је изјава Вацића изазвала узнемирење код њих, као и да се обави разговор са Мишом Вацићем.

Вацић је у Бујановцу, како су пренели медији, на оснивању одбора Српске деснице рекао да су највећи проблем у тој општини „домаћи издајници који шурују са Шиптарима” и да ће они, како је навео, “бити расељени зато што другима уништавају животе, али и ако буду спутавали Српску десницу”.

„Ако треба из свих градова где постоји Српска десница довешћемо најзајебаније људе да раселимо ове који вам уништавају животе, али прво покушајмо демократски“, рекао је Вацић.

У свом говору он је изнео низ претњи представницима Срба у локалним институцијама, за које каже да ће бити протерани, а њихова места заузети представници Српске деснице.

“Доћи ће људи, ако треба блокираћемо цео град против оних који корупцијом уништавају ваше место. Долазићу овде док их не отерамо“, поручио је Вацић у Бујановцу.

Због говора мржње реаговало је тада Основно јавно тужилаштво у Врању које је упутило Полицијској станици у Бујановцу захтев за прикупљање потребних обавештења.

Вацић је недавно на оснивању одбора у Шапцу поручио градоначелнику тог града Небојши Зеленовићу да ће као Аустроугари завршити у Дрини, да се пакује јер ће бити протеран у затвор, а потом додао да ће се у Шапцу направити затвор како би Зеленовић у њему био изложен и пљуван сваког дана. Вацић је током свог говора спомињао и „издајничке медије“.

Реагујући на претње и поруке Вацића, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић оценио је да је понашање и говор мржње такозваног вође деснице сакандалозно. Савез за Србију, чији је Зеленовић један од лидера, тражио је хитну реакцију полиције и тужилаштва, као и хапшење Вацића.

Миша Вацић, садашњи председник Српске деснице, је бивши председник Српског народног покрета 1389, а познат је по екстремно десничарским идејама, али и учествовању на митингу “Косово је Србија”, после ког је запаљена Амбасада САД, као и на митинзима подршке Радовану Караџићу, када су се хулигани сукобили с полицијом. Једно време је био и запослен као саветник директора Канцеларије за Косово и Метохију, а уговор с њим је раскинут када је овај податак процурео у јавност и то,како је наведено, због повреде радне дисциплине.

Често је тврдио да су његови ставови у складу са званичном политиком Владе Србије.

Томе у прилог говори и чињеница да је на пројекцији филма о њему присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. Медији су пренели да су на овом догађају били и Ђорђевићев саветник Саша Дујовић, државни секретар Ненад Нерић, председник Матице Албанаца Србије Демо Бериша, бивши телохранитељ Ратка Младића Бранислав Пухало, члан градског већа Стеван Марушић и глумац Растко Јанковић.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности покренуо је недаво поступак надзора над Црвеним крстом Србије поводом видео записа који се појавио на друштвеним мрежама, а на којем неовлашћене особе приступају личним подацима корисника услуга те организације у Медвеђи. На Твитеру се појавио снимак на којем се види да Миша Вацић, лидер Српске деснице, листа спискове корисника услуга Црвеног крста, односно народне кухиње, у које иначе не би смео да има увид. Све то се дешавало током предизборне кампање за локалне изборе у Медвеђи.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар