Почетна » Савез за Србију иницира оцену уставности промена изборног закона: Промене усвојила распуштена Скупштина после расписивања избора

Савез за Србију иницира оцену уставности промена изборног закона: Промене усвојила распуштена Скупштина после расписивања избора

од admin
0 коментар

 

Он је навео да је закон измењен у току изборног процеса, а да је то учинила Скупштина која је распуштена и у таквом статусу не може усвајати прописе.

Савез ће се због тога, како је рекао Веселиновић, обратити међународним инситутцијама и Венецијанској комисији.

Изборни закон је у недељу промењен тако што је омогућено да потписе за предлагање листа не оверавају само нотари, како је то било у ранијем тексту, већ и локалне самоуправе, судски и општински оверивачи.

„Учинићемо све да оспоримо овај неморалан и неуставан акт ове власти“, рекао је Веселиновић на конференцији за новинаре одржаној испред Републичке изборне комисије.

Он је додао да ниједна странка Савеза за Србију неће изаћи на изборе и као додатне разлоге за бојкот навео да „не постоје ни минимални услови за демокатске и слободне изборе“, „медијски мрак“, то што је, како је рекао „СНС током ванредног стања грубо золупотребила пандемију у политичке сврхе и водила кампању“ као и то да не постоје ни минимални здравствени и епидемиолошки услови да се избори безбедно одрже.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар