Почетна » ЦРТА: Агенција закључила да је СНС прекршио закон спотом у КБЦ Звездара

ЦРТА: Агенција закључила да је СНС прекршио закон спотом у КБЦ Звездара

од admin
0 коментар

У Решењу Агенције које је ЦРТА објавила на свом твитер налогу наводи се да је „СНС поступила супротно одредби члана 23. став 3. Закона о финансирању политичких активности на тај начин што је за потребе своје промоције у изборној кампањи за изборе за народне посланике заказане за 21. јун снимила рекламни видео спот у коме је приказана проф. др Теодора Бељић Живковић, запослена у КБЦ ‘Звездара’, како даје изјаву обучена у службену медицинску униформу са ознаком ове здравствене установе“.

Ово решење ће, како се додаје у Решењу, бити објављено на сајту Агенције за борбу против корупције у року од 24 часа од доношења.

 

 

Центар за истраживање, транспарентност и одговрност (ЦРТА) подсетимо поднео је Агенцији против корупције пријаву против Српске напредне странке због предизборног спота снимљеног у КБЦ Звездара, који је био ковид болница, а у којем се у улози лекара појављује директорка те установе и изговара промотивну поруку.

Докторка Теодора Бељић Живковић је начелница ендокринологије и редовна професорка на Медицинском факултету у Београду.

Подсетимо, ово није први споран предизборни спот Српске напредне странке за предстојеће изборе. Недавно је емитован нови предизборни спот СНС под слоганом „За нашу децу“ у којем лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић разговара са девојчицом којој жели да “врати оца из Немачке”.

Након емитовања овог спота у јавности је постављено питање да ли је њиме злоупотребљено дете у политичке сврхе, а невладин сектор позвао је политичке партије да не злоупотребљавају децу у политичке сврхе.

Након сазнања да постоји сумња да је у једном од емитованих предизборних видео спотова повређено право детета, Заштитник грађана је и покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

У међувремену је Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) потребном већином гласова забранио даље емитовање спота. Како је саопштено, одлучено је да је спот у супротности са Правилником о заштити малолетника у области пружања медијских услуга.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар