Почетна » Вучић: Ако Приштина настави лобирања за признање независности, Србија ће поново кренути у акцију повлачења признања

Вучић: Ако Приштина настави лобирања за признање независности, Србија ће поново кренути у акцију повлачења признања

од admin
0 коментар

 

Вучић је рекао да није изненађен што је изостала реакција из међународне заједнице, као и из Америке и ЕУ.

„Нисам се изненадио, не зато што су одушевљени тиме, већ зато што је за све њих сасвим нормално да Албанци траже додатна признавања за сопствену независност и додатна чланства у међународним организацијама“, рекао је Вучић.

Он је додао да је важан наш одговор и да морамо да покушамо да чувамо мир и стабилност и да показујемо да смо поуздан партнер.

„То значи да ћемо да сачекамо да видимо која ће бити прва организација у коју желе да се учлане и прва земља која би признала независност Косова. У дану када било шта од тога сазнамо, уколико их не умире њихови ментори, ми ћемо наставити са својом акцијом повлачења признања“, рекао је Вучић додајући да обећава да ћемо бити петоструку успешнији од њих.

Он је рекао да то што раде представници Албанаца са Косова уноси додатан немир и несигурност и уводи цео регион у нестабилност.

Према његовим речима, Србија се спремила за разговоре о економији, а они су дошли са захтевом за ратну одштету.

„Ми о томе да разговарамо нећемо“, истакао је Вучић.

Поновио је да дијалог мора да се настави, али да „не зна о чему мисле да разговарају кад је очигледно да им се разговор много не мили“.

„Ако мисле да је дијалог да дођемо да потпишемо независност Косова – немојте да нас ни зовете. Наше је да увек будемо за дијалог и тражимо компромисно решење“, рекао је Вучић током обиласка 15. тенковског батаљона Прве бригаде копнене војске, где је присуствовао приказима способности тенковске чете, способности ватреног вода вишецевних лансера ракета 128 мм М77 „Огањ“, приказу модернизоване артиљеријске батерије система „Огањ“ и практичне обуке тенковске чете.

Коментаришући вест да је и други контигент оклопних возила из САД стигао на Косово и Метохију и да је уговор тајан, Вучић је рекао да су српске безбедносне службе упознате са тим и да Србија истог секунда зна шта стиже на Косово и Метохију, додајући да су у питању хамери, који су испоручени 20. јула.

Албански премијер Авдулах Хоти јуче је рекао да лобирање за признање независности Косова није суспендовано и да је договорио сарадњу са међународним партнерима о чланству Приштине у међународним организацијама.

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да ће Србија, у договору са председником Александром Вучићем, имати одговор на ову најаву Приштине.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар