Почетна » НЕМАЈУ ПОРТФЕЉЕ, АЛИ ИМАЈУ МИЛИЈАРДЕ: Славици, Крки и Поповићу буџети увећани НЕКОЛИКО ПУТА!

НЕМАЈУ ПОРТФЕЉЕ, АЛИ ИМАЈУ МИЛИЈАРДЕ: Славици, Крки и Поповићу буџети увећани НЕКОЛИКО ПУТА!

од admin
0 коментар

Предложеним буџетом за 2018. годину кабинет Славице Ђукић Дејановић министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику, кабинет Милана Кркобабића министра без портфеља задуженог за регионални развој и јавна предузећа и кабинет Ненада Поповића министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој добиће милијарду и 930 милиона динара.
За кабинет министарке Славице Ђукић Дејановић у наредној години биће издвојено 600 милиона динара, иако је исти кабинет у овој 2017. години имао на раполагању 160.621.000 динара. То је за 439.379.000 динара више него у текућој години.

Кабинет министра Милана Кркобабића добиће 850 милиона, иако је у овој години имао 225.541.000 динара. То је за 624.459.000 динара више.

На трећем месту је кабинет министра Ненада Поповића, који ће расподелом средстава из буџета за 2018. годину добити 480 милиона.

Чиме ли су ова три кабинета министара без портфеља заслужили оволико повећање, и у шта ће утрошити новац који је планиран буџетом за наредну годину, за сада је енигма. Али, оволико повећање заиста треба заслужити.

Поред ова три кабинета министара без портфеља, уколико планирани буџет за 2018. годину добије подршку посланика, министарство одбране, министарство унутрашњих послова и БИА у наредној години добиће око 20 милијарди динара више за финансирање својих потреба него што имају у актуелном буџету.

Министарство одбране добиће 70,5 милијарди динара, БИА 5,3 милијарде, а МУП 75 милијарди! Оно што је карактеристично за буџетска издвајања за БИА у предлогу буџета јесте да не постоји никаква спецификација трошкова.

Изгледа да су се средства из буџета за 2018. годину делила „шаком и капом“, јер како другачије објаснити скоро две милијарде које ће добити три кабинета министара без портфеља?!

(М. Радовић, Еспресо)

Можда ти се свиди

Оставите коментар