Почетна » САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКЕ УНИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКЕ УНИЈЕ

од admin
0 коментар

 

Бројни студенти и студенткиње немају других могућности за смештај, многи су због услова студирања принуђени да раде да би живот ван куће уопште могли да приуште, неки на тај начин и помажу својим осиромашеним породицама, којима не само да више неће моћи да помогну, већ их доводе и у ризик од заразе. Студентски домови пружају погодну инфраструктуру за изолацију и сузбијање епидемије, у градовима који су универзитетски центри студенти имају поликлинике у којима се могу лечити.

Подсећамо да станарима и станаркама Студентског града већ прети принудно исељење због одржавања Европских универзитетских игара, чије се одлагање или отказивање не најављује упркос глобалној пандемији. Профит је још увек испред живота и здравља грађана – док се затварају студентски домови, а студенти и студенткиње остављају без крова над главом, тржни центри остају отворени, радници и раднице су свакодневно изложени ризику јер морају да иду на посао.

СДУ позива управу Студентског центра да укине одлуку о затварању студентских домова и не оставља студенткиње и студенте без крова над главом, и тако сузбије ширење заразе.

Секретаријат СДУ

Можда ти се свиди

Оставите коментар