Почетна » Председник најављује обрачун с мафијом, министар полиције као приоритет наводи борбу против уличног криминала

Председник најављује обрачун с мафијом, министар полиције као приоритет наводи борбу против уличног криминала

од admin
0 коментар

 „Постоји организовани криминал са којим борба никад неће престати, али оно што је мени као министру унутрашњих послова посебно значајно јесте улични криминал који вређа сваког од нас, који квари наш живот. Нећу да се плашим да ће детету у школи неко скинути патике, нећу да га неко пресреће на улици, нећу да видим дилера у близини школског дворишта, нећу да чујем за крађе кола, нећу да неко обија куће. То све делује мало, али то чини наш живот. Зато је борба против уличног криминала изузетно важна, мени је то приоритет“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, а преноси МУП.

Претходних месеци у Србији је забележено више убистава у међусобној борби криминалних кланова. Председник Србије је као један од кључних циљева нове владе најавио борбу против мафије.

„Хоћу да се поносимо тиме да код нас зараћени црногорски кланови и сви остали не могу да имају своју базу и не могу да имају своје место за испољавање својих хирова, па макар и преко људи који су одавде или из Републике Српске или одакле год хоћете. И све те који су им на различите начине помагали и одавали утисак да иза тога стоји и део државе, а у различитим државним органима их је било. Сву ту банду почистићемо у наредном периоду”, рекао је Вучић.

Он је указао и на везе државних структура са лицима која су ликвидирана у Београду у протеклих неколико недеља и рекао да је најављена борба против криминала почела и да је, како би се криминал почистио, битно да се почисте они који са криминалцима сарађују.

„Мислили су да је то немогуће сазнати. Интересантно је да је лице које је ликвидирано, као и лице у ‘Ушћу’ имало контакт у државним структурама. То нас занима и ту ће борба бити најжешћа”, нагласио је Вучић након постављања камена темељца за Интермодални терминал на аеродрому Батајница.

Борбу против мафије у приоритете је уврстила и премијерка Ана Брнабић.

Ипак, према изјави министра унутрашњих послова коју је данас пренео МУП Србије, у пракси полиција има друге приоритете.

„Кад видите саопштење полиције, па кажете шта су урадили, ухватили неког ко је отимао торбице – јака вест. Јесте, то је јака вест, зато што тај ко је отимао торбице квари свакодневни живот сваком од нас. На пример, потукла се деца, то је вршњачко насиље, нећу да нико дира дете у школи, нећу да оно мора да се плаши банди, силеџија. Зато морамо да се изборимо са тим. Ми не можемо сами зато, грађани, помозите нам, пријавите нам. Пријавите сваки рекет, то се најлакше доказује. Само је потребно да оштећени дође у полицију и да каже ко га рекетира, а ми ћемо организовати све што је потребно да се то докаже. Само дођите у своју полицију, верујте нам. Борба против уличног криминала је кључна“, закључио је министар Вулин.

Инсајдер

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар