Почетна » „3.000 ЗА ГОСПОЂУ“, НОВА РУНДА Километарски редови за Палмину помоћ, Јагодинци чекали од 5 сати ујутро (ФОТО)

„3.000 ЗА ГОСПОЂУ“, НОВА РУНДА Километарски редови за Палмину помоћ, Јагодинци чекали од 5 сати ујутро (ФОТО)

од admin
0 коментар

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма уручио је данас једнократну новчану помоћ за родитеље са више деце, старе, болесне и незапослене.

Родитељи са више деце из буџета су добили по 3.000 динара по детету, а болесни за лекове, стари и незапослени по 2.000 динара и препоруку да се јаве ради запослења у неку од фабрика у Јагодини.

Реч је о традициналном пријему за грађане, који се организује већ 14 година, по традицији пред почетак школске године.

– Помажемо породице са више деце да ђацима набаве што је потребно, објаснио је Марковић новинарима и додао да је данас „за помоћ дошло око 2.100 грађана“ и истакао да постоји критеријум Градског центра за социјални рад по коме се деле ове паре „а и сами знамо лично готово 95 одсто грађана“.

Знамо и које фабрике у Јагодини примају раднике и упућујемо незапослене да се тамо јаве, додао је Марковић и прецизирао да су то фабрике италијанских компаније: „Аунде“, „Тури“, „Цонфесионе“ и домаћа фабрика „Јела“.

Фабрике италијанских компаније су удвостручиле број запослених у последњих неколико година, додао је Марковић и напоменуо да има „породица, а и данас овде на пријему, које имају по четворо деце, али не желе да раде у приватним предузећима, хоће државни посао“.

Марковић је истакао да на пријему нема грађана који се жале на инфраструктуру, „ми смо то решили и не можемо да схавтимо да неке општине и градови у 21. веку то нису решиле“.

Он је истакао да се у „Јагодини борба против беле куге не води саветима, већ конкретно, имамо најнижу цену вртића, ученици не плаћају превоз, труднице и породиље месечно добијају по 12.000, динара…“

Захваљујући оваквој политици Јагодина, на поспледњем попису има 400 породица више а број ђака у школам је у константном порасту… Паре обезбеђујемо тако што одборници Скупштине гртада не примају плате и дневнице, такође чалнови Изврсног већа, управних одбора… и месечно уштедимо и до 10.000.000 динара.

Марковић је до краја године најавио још два пријема грађана, истакавши да је Јагодина једини град у Србији који организује овакве пријеме, и најавио потписивање уговора, са кинеским партнером о изградњу једне фабрике, у области пољопривреде.

Овом фабриком, увео би се ред, елиминисали накупци и прекупци који зарађују на сељаковој муци и зноју, истако је Марковић.

Стари и болесни, који су дошли на пријем а имали су проблем да се врате кући, враћени су службеним аутомобилима Градске скупштине.

У парку испреде зграде Градске скупштине, грађани, старе особе, мајке са децом, су се почели скупљати још око пет сат јутрос, рекли су Тањуг-у људи из скупштинског обезбеђења.

На главном улазу у зграду, уз скупштинско обезбеђења ред су правили припадници полиције у униформама.

Дежурала је и екипа лекара Службе хитне помоћи и саобраћајна полиција.

Испред зграде до улаза формиран је ред дугачак око стотину метара а тако је и по ходницима зграде.

Марковић је помоћ уручио заједно са градоначелником Ратком Стевановићем и сарадницима.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар