Почетна » 60.000 ЕВРА ЗА ЊЕГУШКИ ПРШУТ, СУВИ ВРАТ И ДИМЉЕНУ СЛАНИНУ! Ево шта све НА ПОСЛУ једу српски политичари!

60.000 ЕВРА ЗА ЊЕГУШКИ ПРШУТ, СУВИ ВРАТ И ДИМЉЕНУ СЛАНИНУ! Ево шта све НА ПОСЛУ једу српски политичари!

од admin
0 коментар

Изгледа да је димљена сланиница омиљена нашим државницима, јер је наручено чак 1.800 килограма овог меса, док одмах за њим следи димљени свињски врат 1.400килограма. Наручено је и 1.000 килограма димљених ребара и 900 килограма суве пршуте

За потребе државних функционера Управа за заједничке послове државних органа купила је девет тона најквалитетнијих сухомеснатих производа, и на све то потрошила из државне касе ни мање, ни више, него 7.411.800 динара, а уколико вам је лакше, то је око 60.000 евра.

Она стара песма “Ал’ се некад добро јело” и дана данас важи за државне функционере, јер ће стомаке пунити његушком пршутом, печеницама, сувим вратом, димљеном сланином…

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Ова храна служиће се у ресторанима у Немањиној 11 и 22-24, у Скупштини Србије, на Андрићевом венцу, али и у Клубу посланика у Толстојевој. С обзиром на то да је познато какве су цене у овим ресторанима, Телеграф.рс је о томе писао, министри и посланици храниће се скоро за џабе (у односу на њихове плате), квалитетним месом, на рачун грађана Србије.

Шта ће све јести?

Foto: Telegraf

Изгледа да је димљена сланиница омиљена нашим државницима, јер је наручено чак 1.800 килограма овог меса, док одмах за њим следи димљени свињски врат 1.400килограма. Наручено је и 1.000 килограма димљених ребара и 900 килограма суве пршуте.

У државним ресторанима јешће се и чварци, наручено је 200 килограма, димљени јунећи рамстек 500 килограма и наручено је још 350 килограма сувог свињског врата.

Foto: Telegraf.rs

У Управи за заједничке полсове републичких органа кажу да девет тона ђаконија није много и да је то планирано на основу прошлогодишњих потреба.

Блиц/Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар