Почетна » Букти рат СНС и СПС у Ваљеву: Пале увреде, најављене и кривичне пријаве

Букти рат СНС и СПС у Ваљеву: Пале увреде, најављене и кривичне пријаве

од admin
0 коментар

 Павловић је најавио кривичне пријаве и против шефа одборничке групе СНС Радоице Рстића и још четири одборника СНС који су предложили, а Скупштина прихватила, да Павловић буде удаљен са седнице локалног парламента.

Павловић је рекао да је са последње седнице Скупштине града удаљен због наводног вређања и угрожаваја моралног интегритета учесника расправе, главне урбанисткиње Јасне Мићић и појединих одборника СНС у локалном парламенту. Он сматра да није било разлога да буде удаљен са седнице, преноси Н1.

Ђорђе Павловић, шеф одборничке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) у градском парламенту Ваљева Фото:Н1

„Применили су најцрње стаљинистичке методе руковођења седницом, по принципу старог стаљинистичког метода – нема човека нема проблема. То је очигледно манир и начин на који Српска напредна странка, односно владајућа већина у Скупштини Ваљева, покушава да се обрачуна са политичким противницима. Била је то демонстрација како се политички неистомишљеници спречавају да говоре о основним и темама које су значајне за грађане. Ми разумемо да руководство Скупштине града и највиши функционери СНС у Ваљеву једноставно не могу да разумеју, нити њихови политички капацитети могу да добаце дотле да схвате да постоје људи који не пристају на уцене, којима се не намеће мишљење, људи на које се не може вршити притисак…“, рекао је Павловић на конференцији за новинаре.

Он сматра да нема ништа спорно у томе што је главна урбанисткиња Јасна Мићић била критикована на последњој седници Скупштине града.

„Колико знам Јасна Мићић није примадона, није ренесансни таленат, нити је апсолутни ауторитет у својој области. Она је као јавни функционер апсолутно подложна свакој врсти критике. Њен рад и њене компетенције нисам критиковао ја као шеф одборничке групе, нити довео у питање, нити су то чинили чланови СПС, већ њене колеге, архитекте и урбанисти. Подсећам да се 50 архитеката и урбаниста Ваљева јасно изјаснило против Плана генералне регулације Дивчибаре сматрајући да он није у складу са правилима струке и оспоравајући валидност и квалитет рада главне урбанисткиње Јасен Мићић“, рекао је Ђорђе Павловић.

Павловић је најавио да ће кривичну пријаву поднети наредних дана, када прикупи сву потребну документацију.

Н1/Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар