Почетна » Чланица РЕМ: СНС злоупотребио дете у предизборном споту

Чланица РЕМ: СНС злоупотребио дете у предизборном споту

од admin
0 коментар

 

Она је навела да није гледала спот, али да ако се дете појављује у њему и разговара са председником СНС, који јој говори да има план да јој врати оца из Немачке, јасно је да је дошло до злоупотребе.

“Деца не смеју да се користе у рекламне сврхе, а нарочито не у политичко-прогандне. Против тога сам увек”, каже за Нова.рс Поповић.

Забрану спота СНС-а, у коме се појављује малолетна девојчица, тражили су Странка слободе и правде и покрет Један од пет милиона, а Поповић наводи да не зна да ли је тај захтев стигао у РЕМ.

“Иницијативу могу сами да покрену чланови РЕМ-а, не само да могу, него је то њихова дужност”, истиче Поповић.

Иначе, у члану 24 Правилника Регулаторног тела за електронске медије о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга наводи се да је “забрањено користити учешће малолетника у програму у политичке сврхе или на други начин злоупотребљавати то учешће”. ТВ Н1 је саопштила да ће упутити званичан захтев РЕМ-у да га јасно протумачи.

Разговор Александра Вучића и девојчице, којој жели да “врати оца из Немачке”, део је предизборног спота Српске напредне стране под слоганом “За нашу децу”. Представници ССП и Један од пет милиона тражили су његову забрану, а према оцени ССП на спот је “најгрубље кршење Конвенције Уједињених нација о правима детета и Кодекса о заштити деце од политичких злоупотреба и незабележен је у историји предизборних кампања у савременом свету”.

Вучић је изјавио да ће поштовати одлуку надлежних органа, ако таква одлука буде донета.

“Они су имали децу у свим спотовима. Могу да вам излистам спотове и Ђиласа и Тадића и других. Потребно је да само да имате сагласност родитеља. Ми ћемо свакако поштовати одлуку надлежних”, навео је он и додао да у споту нема ружне речи, нити било чега спорног.

Наташа Латковић   Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар