Почетна » Имаћемо и локалне изборе 3.априла: Влада распустила скупштине девет општина

Имаћемо и локалне изборе 3.априла: Влада распустила скупштине девет општина

од admin
0 коментар

 

У општинама у којима је распуштена Скупштина, до формирања нове, биће основан привремени орган, који ће обављати све техничке и неодложне послове из надлежности Скупштине општине, а имаће председника и четири члана.

Ове одлуке Владе долазе два месеца пре парламентарних и председничких избора који ће бити одржани 3. априла, а како су за медије рекли председници Скупштине општина Мајданпек и Кладово Драган Поповић и Саша Николић, циљ је да се локални избори одрже истовремено са парламентарним.

Поповић је образлажући своју оставку дату крајем децембра, пред новинарима рекао да је подноси “првенствено да не би малтретирали људе”.

“Друга ствар је да једноставно уштедимо неколико милиона динара колико би нас као локалну самоуправу коштали избори одржани крајем августа. Овако ћемо уштедети и ићи са председничким и републичким изборима 3. априла и уштеде ће бити неколико милиона, а те милионе ћемо наравно искористити на паметнији начин и на нешто што ће бити видљиво за све грађане општине Мајданпек”, рекао је Поповић.

Сличним речима је свој поступак објаснио и донедавни председник Скупштине општине Кладово Саша Николић, који је рекао да је сигуран да ће их грађани разумети и дати подршку оним људима који ће их представљати у наредне четири године.

Јелена Јеловац   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар