Почетна » Понош: Ако је Јанковић прихватио овај посао за будућу генерацију, онда она нема право да дезертира

Понош: Ако је Јанковић прихватио овај посао за будућу генерацију, онда она нема право да дезертира

од admin
0 коментар

 

„Чекао сам да ови људи заврше тај посао, да у битку идемо заједно, да победимо и вредило је чекати. Желео бих да се захвалим странкама да нађу заједнички језик. Желим да се захвалим Новој странци, Странци слободе и правде, Демократској странци, Покрету слободних грађана, Покрету за преокрет, Синдикату Слога, Демократској заједници војвођанских Мађара, Покрету Слободна Србија, али и Вуку Јеремићу, Драгану Ђиласу, Зорану Лутовцу, Јанку Веселиновићу и свима осталима. Без ваше спремности да се ово деси, не би могло. То је и био мој услов – јединство, сада то имамо“, рекао је Понош.

Он је на заједничкој конференцији за штампу са потпредседницом Странке слободе и правде (ССП) Мариником Тепић и кандидатом за градоначелника Београда Владетом Јанковићем рекао да се захваљује и угледним личностима, рекавши да му значи подршка људи који су били прваци у свом послу.

„Част ми је да овај посао радим са најхрабријом особом српске политике Мариником Тепић, Владетом Јанковићем који нам и данас држи час шта значи радити за државни интерес. Ако је он прихватио тај посао за будуће генерације, онда она нема право да дезертира“, додао је.

Понош је појаснио шта за њега значи позиција председника Репубике и какву Србију жели да види после избора.

„Председник изражава државно јединство, то тако треба да буде, али у Србији није. Човек који би требало то да ради је разјединио Србију. Србија ће после избора бити нормална земља, окренута ка будућности, Србија враћена народу, а њене институције грађанима, где емоција неће бити страх, већ правда. То је Србија у којој се не мрзимо, у којој власт не дели народ, где комшије нису непријатељи, то је Србија у којој се поштује струка, знање, у којој здравље није луксуз, у којој ће војска и полиција да раде свој посао, у којој ће се пристојно живети и у којој ће се поштовати закон. То је нешто чему ја могу да допринесем, поштујући Устав, знам шта је држава, не знам све, али знам људе и никад нећу потписати закон да не питам људе од струке шта мисле. Поштоваћу Устав од преамбуле до члана 206, Србија ће бити кућа за све“, рекао је Здравко Понош.

Н1/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар