Почетна » Како су прошли напредњаци на протесту због рушења зграде

Како су прошли напредњаци на протесту због рушења зграде

од admin
0 коментар

 

Грађани Београда окупили су се у суботу испред зграде општине на Врачару како би затражили одговорност за рушење стамбене зграде у Видовданској улици која је у петак шокирала јавност.

 

Како је и најављено, стотинак грађана окупило се испред зграде општине на Врачару, у Његошевој 7. Међу окупљенима били су члан СДС Константин Самофалов, али и познати архитекта Драгољуб Бакић, еколошки активиста Александар Ћута Јовановић, бивши премијер Зоран Живковић и други.

Једна ситуација била је веома интересантна, а то је био тренутак када су активисти, највероватније владајуће партије делили летке и материјале на којима је писало да „бивши режим користи туђу несрећу ради јефтиних политичких поена“.

 

У тексту даље стоји да грађани знају колико су покрадени и наравно ко их је покрео. На једном снимку, који се појавио на Твитеру види се како једна госпођа даје флајер господину који га узима, цепа и баца у канту за смеће, што је наишло на знаке одобравања окупљених.

Председник одборничке групе „Ослободимо Врачар“ Константин Самофалов рекао је на протесту грађана испред општине Врачар да је неопходно наћи одговорне за рушење зграде у Видовданској улици и позвао челнике града да поднесу оставке због овог инцидента.

„Ово је заједничка ствар свих грађана Врачара. Десет година СНС урушава овај град, а сада су почели и зграде. Чиста је случајност и хвала Богу на томе, што јуче нико није настрадао. Када се послови дају сумњивим фирмама, које имају оснивачки улог од 100 динара, чији су власници неки фантоми из Русије који су фирму основали пре неколико месеци за забавно рекреативне делатности па је након тога преименовали за другу намену“, рекао је Самофалов за Нова.рс.

Данило Савић   Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар