Почетна » Косовари: Нећемо да живимо испод Трамповог језера

Косовари: Нећемо да живимо испод Трамповог језера

од admin
0 коментар

 “Отишла сам да обиђем Трамп језеро и да видим шта локалци мисле о томе што су њихови компликовани политички проблеми убашени у хаос америчке политичке кампање. Испоставило се да уопште нису срећни”, написала је новинарка Уна Хајдари поделивши слику поцепаног написа “Језеро Трамп” и линк своје репортаже објављене на сајту Politico.eu.

 

Хајдари је отишла на Косово како би “опипала” атмосферу након великих објава да би језеро Газиводе требало да понесе Трампово име у част успешног дијалога Београда и Приштине. Затекла је љуте грађане који немају појма ко је и зашто поставио банер.

“Не слажем се с преименовањем језера. Њега су наши преци изградили у време бивше Југославије. Мислим да није фер да Американци само дођу и дају му ново име”, рекао јој је Иван Јакшић (31), Србин којег је тамо упознала.

Саво Дашић некадашњи пољопривредник, који данас живи у брвнари у испод моста испричао је да прво видео вест на Фејсбуку, пре него што је приметио банер који је био испред “његовог носа”

“Нико ко живи овде није био свестан тога”, рекао је Дашић. “Не прихватам да живим испод Трамповог моста, шта год да пише на транспарентну на њему”.

Ана Калаба   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар