Почетна » Власт има 55 одсто подршке, опозиционе странке 45

Власт има 55 одсто подршке, опозиционе странке 45

од admin
0 коментар

 

Представљајући истраживање Демостата у београдском Медија центру, Михајловић је рекао да је, гледано појединачно, са око 55 одсто подршке на државном нивоу најјача коалиција окупљена око Српске напредне странке.

Коалиција коју чине Странка слободе и правде, Демократска странка, Народна странка и ПСГ може да рачуна на око 16 одсто гласова, док такозвана Зелено-лева коалиција (Не давимо Београд, Небојша Зеленовић и Александар Јовановић Ћута) има око девет одсто подршке.

Уколико наступи заједно, коалиција Демократске странке Србије и ПОКС-а имаће око седам одсто гласова, а Покрет Двери и Заветници заједно пет одсто, док би остале странке имале заједно осам одсто.

„Овде се белодано види да моја пројекција о коалицијама није до краја реализована, јер сам као вероватну коалицију спојио ДСС и ПОКС, као и Двери и Заветнике. У ономе што је објављено, коалиције Двери и Заветника још нема, што не значи да је неће бити, видећемо још“, рекао је Михајловић.

Он је додао да као што предност опозиције у Београду не значи да ће они освојити и власт, тако и на републичком нивоу предност коалиције око СНС не значи нужно да ће они сачувати власт.

„Ово није прогноза изборне победе опозиције у Београду нити партија на власти у републици. До власти има још пуно, живимо у земљи где је све могуће и ништа није немогуће. Има још 100 дана до избора“, рекао је он.

Говорећи о расположењу грађана, Михајловић је рекао да већина грађана Србије мисли да нема великих животних проблема.

„То је чињеница и од тога се мора полазити у кампањи. Да ли они стварно имају или немају проблема, то је друга ствар. Али њихова перцепција живота је да велики проблеми не постоје. Најчешће наводјено расположење је нада да ће бити боље. Нада да наша рупа има дно, да неће бити горе. Углавном, реч је о нади а то је позитивно расположење“, рекао је он.

Михајловић је рекао да тако мисли нешто више од две петине грађана.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар