Почетна » Посланици подржавају поскупљење таксе за РТС

Посланици подржавају поскупљење таксе за РТС

од admin
0 коментар

 Једино је шеф посланичке групе “Уједињена долина СДА Санџака” Шаип Камбери, говорећи о закону о спречавању прања новца и финансирању тероризма, питао на који ће се начин примењивати када је поверење у институције које треба да га проведу веома мало.

“Општа слика демократије у Србији за мањине, посебно за Албанце који се свакоднево сатанизују и сматрају дежурним терористима, доводи нас у оправдану недоумицу како ће се закон применити и према политичким неистомишљеницима, опозицији, организацијама цивилног друштва”, рекао је Камбери.

Поновио да је демократија у Србији назадовала, да избори нису били слободни, да је ову годину обележило ванредно стање у којем се парламент није састајао и да су то приметиле међународне институције.

Посланик Јединствене Србије Војислав Вујић највише је говорио о подршци предлогу за повећања таксе за јавне медијске сервисе.

Он је рекао да се РТС брзо организовао за наставу за даљину, а да му он замера што његова странка годинама била на РТС-у.

Вујић је замолио председника Скупштине да ако је могуће, убудуће буде обједињено мање тачака дневног реда.

Бранимир Јовановић из СДПС-а је оценио да је повећање таксе на 299 динара непопуларно али оправдано, и да је јавни сервис потребан јер су алтернатива ријалити програми непримереног садржаја на приватним телевизијама.

Министар финансија Синиша Мали накнадно је образложио још два предлога закона.

Рекао је да се ради реализације пројекта “Београд на води” до 14. априла 2022. године придужава рок за уврђивању јавног интереса у посебним поступцима експропријације и издавања грађевинске дозволе.

Поред тога, Мали је истакао важност споразума о заједничким набавкама медицинских средстава што ће олакшати набавку лекова.

Предлоге су подржали и посланици СПС-а, СПАС-а, СНС-а, Савеза војвођанских Мађара и Странке правде и помирења.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар