Почетна » Посланик СНС да плати Ђиласу 100.000 динара за повреду части

Посланик СНС да плати Ђиласу 100.000 динара за повреду части

од admin
0 коментар

 

Парезановић је дужан да плати Ђиласу још 55.300 динара за трошкове парничног поступка, одлучила је судија Основног суда у Чачку Наташа Гачић.

У образложењу пресуде наводи се да је Парезановић 20. септембра 2018. године у изјави дневним београдским новинама навео да је Ђилас понудио 50.000 евра двојици одборника Скупштинске већине, да убудуће не долазе на седнице локалне Скупштине, због чега га је Ђилас тужио.

Скупштинску већину у Чачку тада су чинили СНС, Социјалистичка партија Србије (СПС) и њихови коалициони партнери.

“Тужени је без икаквог повода, доказа или упоришта у реланости, оптужио Ђиласа да “купује” одборнике у Скупштини Чачка, односно да је учинио кривично дело давања мита”, наводи се у пресуди Основног суда.

У пресуди се додаје да је Парезановић тиме у јавности “изазвао стварање слике о Ђиласу као криминалцу, човеку који подмићује изабране представнике грађана и неког кога треба да гоне органи кривичног гоњења због кривичног дела за које је запрећена казна затвора до пет година”.

Ђилас је навео да у септембру 2018. године није био члан ниједне политичке странке, али да је био активан у политичком животу и да су му његови сараднци из политичког живота указали на изјаву Парезановића коју су пренеле дневне новине 20. септембра 2018. године.

Парезановић је те године био републички посланик СНС из Чачка и повереник Градског одбора те станке у Чачку, а републички је посланик и у овом мандату Скупштине Србије.

Бета/ Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар