Почетна » Трајковић отпочела предизборну кампању на месту на којем је убијен Ивановић (ВИДЕО)

Трајковић отпочела предизборну кампању на месту на којем је убијен Ивановић (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

„Убити човека само зато што је говорио је велики злочин. Оспоравати и подржавати и успоравати истрагу је исто тако злочин, али штитити злочинца је злочин над злочинима, а ја мислим да оне и они који су осумњичени за злочин над Оливером – имају заштиту, на жалост и од председника Србије (Александра Вучића)“, изјавила је Трајковић, а пренео је портал Коссев.

Како се наводи, уз извињење породици Ивановић која је затражила да се име Оливера Ивановића не користи у предизборној кампањи, Трајковић је казала да морају и они да разумеју јер „Оливер после убиства није само њихов“.

Оливер припада свим људима који презиру злочин и траже правду и слободу, тим речима је Рада Трајковић започела кампању за косовске ванредне изборе.

Како је Коссев пренео, Трајковић је као разлог свог доласка пред кућу Оливера Ивановића навела да ће она постати Меморијални центар у којем ће се млади окупљати.

„Зато са овога места, дошла сам да вам кажем, да ова кућа у којој је радио и највећи део времена проводио Оливер, та кућа из које је излазила слобода, разумевање и поруке суживота за све Србе и све људе на простору Косова, када се промене људи као што су они на челу Српске листе, ова кућа постаће меморијални центар Оливер Ивановић у којој ће се окупљати млади људи да шире оно што је најсветије, а то је – слобода“, рекла је она.

Она је положила цвеће на спомен плочу – место на којем је Оливер Ивановић убијен.

Трајковић је са друге стране подсетила на то да је један од осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића, потпредседник Српске листе Милан Радоичић, како је казала, „полиграфом ослобођен сваке одговорности“, док се истовремено, Српска листа „поноси тиме да је он један од најпопуларнијих Срба“ са преко 80 одсто подршке међу Србима, што је за њу „лаж“.

Ванредни парламентарни избори на Косову заказани су за 6. октобар.

 

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар