Почетна » Тепић: Вучић ће морати себе и свог брата да удари у главу

Тепић: Вучић ће морати себе и свог брата да удари у главу

од admin
0 коментар

 

“Након прошлонедељног одласка у ТЕ Костолац, када сам доказала да упркос томе што је обезбеђен новац за постројење за одсумпоравање и оптужила Грчића да је тровао људе постројење не ради – имам лепе вести. Два дана касније у пуном капацитету активирано је постројење за одсумпоравање”.

Вест о почетку рада овог постројења, како каже, добила је од грађана и запослених у ТЕ Костолац.

“Пробе су почеле током викенда, а они су у први мах страховали да је само показна вежба да би се приказале контрадикторне информације”, рекла је Тепић. “Потом смо добили директан налог да се активира одсумпоравање у Костолцу”.

Упитана ко је дао налог за покретање постројења, она је рекла да је то урадио “лажни директор Грчић”.

Тепић је рекла да је то добра вест, али да је додатна вест лоша – су одговорни на позицијама нису одговарла за тровање људи.

“Човек на челу ЕПС је ту противзаконито. Сви потписи Милорада Грчића на уговорима су ништави од марта 2017. године. Он управља ЕПС противзаконито, и одговоран је за тровање људи”, рекла је Тепић.

Она је додала да су саучесници у овом злочину министри Александар Антић, који се придружио нападима на њу и Зорана Михајловић која ћути већ трећи дан, као и да се нада да ће кривично одговарати за угрижавање грађана.

Потпредседница ССП изјавила је да верује да ће постројење радити и даље, али да ће имати проблем са одлагањем гипса који настаје у процесту одсумпоравања, те да то морају да реше надлежни.

“Грчић се играо печењаре у ЕПС, зато је предузеће ту где јесте”, рекла је Тепић.

Говорећи о новој влади, она је истакла да је реч о представи која треба да скрене пажњу са свих проблема и прикрије одговорност за убијање људи, и да то неће дозволити.

“Сви се подсмевају Ани Брнабић што пристаје да изиграва фикус, што пристаје да неко други одлучује уместо ње. А зашто не би пристала? Када је за све ове године резултат њеног управљања земљом пуњене џепова њене продице”, рекла је Тепић и поновила да је фирма брата Ане Брнабић добила само из ЕПС 20 милиона откако је она на власти.

“Ја потпуно разумем зашто је њој свеједно шта ће Вучић да јој каже, када лукративни разлози јесу доказиви. И зато ће сви морати да одговарају. Аждаја која мора да се удари -коју је Вучић помињао је… То је нови ниво мазохизма, јер значи да ће морати сам себе да удари у главу, и свог брата”.

На ранијим конференцијама за штампу испред ЕПС и ТЕ Костолац, Тепић је оптужила власт за довођење овог Јавног предузећа до руба пропасти, истичући да су партијски интереси стављени испред интереса грађана. Говорећи о в.д. директору овог предузећа Милораду Грчићу, она је истакла да он угожава животну средину и здравље грађана.

“Грчић је најодговорније лице зашто се данас трују грађани. Одсумпоравање у Костолцу је договорено, обезбеђен је новац, а до данас није оно почело јер Грчић није обезбедио употребну дозволу и грађани се трују и даље”, рекла је Тепић и подсетила да од аерозагађења умире годишње 6.000 у Србији”, рекла је раније Тепић.

Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар