Почетна » На протест кренули грађани из Новог Сада, Чачка, Ивањице, Крагујевца…

На протест кренули грађани из Новог Сада, Чачка, Ивањице, Крагујевца…

од admin
0 коментар

 „Новосађани су, као и увек, међу вреднијима и међу онима који знају шта значи борба против диктатуре. Данас је било лепо око 11 сати на Булевару Европе гледати све те људе који крећу за Београд. Било је на стотине возила, а успели смо ишчупати и један аутобус. Сада смо се спојили са људима из Бачке и једна непрегледна колона се креће од Новог Сада ка Београду. Нека нас Београђани чекају испред Скупштине“, рекао је агенцији Бета један од лидера Савеза за Србију Јанко Веселиновић.

Више стотина грађана из Чачка и Ивањице, кренуло је за Београд на протест „Један од пет милиона“.

Грађани који су из Чачка и Ивањице кренули на протест сусрели су се у у Прељини код Чачка, где им се обратио председник Двери Бошко Обрадовић који је рекао да је западна Србија увек била бунтовничка, храбра, достојанствена.

Грађани Крагујевца кренули су приватним аутомобилима на протест „Један од пет милиона“ у Београду, речено је агенцији Бета у Одбору протеста.

Њима су се касније на путу прикључили и грађани из околине Крагујевца, као и из Тополе и Аранђеловца који су у Београд кренули приватним аутомобилима на протест.

Чланица Одбора крагујевачког протеста „Један од пет милиона“ Александра Костић рекла је да су Крагујевац напустили без инцидената, и да није било заустављања, као и да им је саобраћајна полиција пожелела срећан пут.

Грађани Горњег Милановца кренули су на протест „Један од пет милиона“ у Београд са више десетина аутомобила.

Организатори протеста „Један од пет милиона“ у Горњем Милановцу рекли су новинарима да су приватни превозници у том граду добили „пријатељске сугестије“ да не возе демонстранте 13. априла у Београд и да због тога нису успели да обезбеде аутобусе.

Према њиховим речима, један број Горњомилановчана отишао је јуче у Београд и данас ће им се придружити на протесту у 15 часова испред Народне скупштине.

Наташа Ковачев   Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар