Почетна » Ускоро ће бити расписан конкурс за директоре јавних предузећа

Ускоро ће бити расписан конкурс за директоре јавних предузећа

од admin
0 коментар

 

„То је једна од аномалија која се спомиње у извештају Европске комисије и радимо на томе“, казао је Вућић, наводећи да је о томе разговарао са члановима Владе Стрбије, која ће то спровести.

Додао је и да су данас на станаку били министарска рударства и енергетике Зорана Михајловић и директор Србијагаса Душан Бајатовић, а директоре јавних предузећа је замолио да буду коректни према министру како би све функционисало на професионалан начин, у супротном ће се прибећи „другим мерама“.

Вучић је одбацио и критике бившег гувернера НБС Дејана Шкошкића у вези са растом бруто домаћег производа (БДП) и поновио како је сигуран да ће стопа раста следеће године у Србији бити између пет и шест одсто. Коментаришући оцену Шошкића да не постоје услови да стопа привредног раста следеће године достигне шест одсто и да неће прећи три одсто, Вучић је навео да „плус три јесте недостижна бројка, али за Шошкића и његово време и његову власт“.

Казао је да је Шошкић постао гувернер НБС када је евро био 75 динара, а да је након три године, када је отишао са тог места, евро вредео 118 динара, док је национална валута од 2012. године, када је дошло до промене власти, до данас стабилна, те да је евро вреди 117 динара.

Вучић је најавио и да ускоро очекује отварање корејске фабрике „Кјунгшин кејбл“ (Кyунгсхин Цабле) у Смедеревској Паланци, која ће производити електричне делове за аутомобиле, фабрику чоколаде „Бери Калебо“ (Баррy Цаллебаут) у Новом Саду.

Додао је да добро напредује пројекат фабрике гума „Линг лонг“ у Зрењанину, као и фабрика „Сингју“ у Нишу, те фабрика СМП у Ћуприји. Према његовим речима, јапанска компанија „Ројо тајерс“ за неколико дана полаже камен темељац за изградњу фабрике у Инђији.

Најавио је да и ће кинеска компанија Зиђин, већински власник РТБ-а, рудник злата Чукару Пеки отворити у априлу или мају следеће године и да ће држава највећи део производње злата куповати за своје резерве.

„Данас имамо највеће резерве злата у историји и наставићемо да их повећавамо и у наредном периоду“, казао је Вучић.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар