Почетна » Алексић:Тешић на црној листи САД, а његова ћерка у српском Интерполу

Алексић:Тешић на црној листи САД, а његова ћерка у српском Интерполу

од admin
0 коментар

 

„Данијела Тешић је најпре била СНС кандидат за посланика на парламентарним изборима. Године 2012. улази у МСП након чега тадашњи министар чини све да Тешича скине са црне листе УН, а сам Тешић добија дипломатски пасош“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре.

Након навода да је Тешича једна од земаља Блиског истока поново ставила на међународну потерницу, министар Вулин Данијелу Тешић пребацује у МУП у Управу за међународну оперативну политичку сарадњу или српски Интерпол.

„Претпостављам да је њен задатак да поново утиче на то да Тешића скину са међународних црних листа. Она је као саветник начелника шеф официрима задужених за везу са нашим амбасадама у свету“, рекао је Алексић.

Он је подсетио да „Вучићев омиљени трговац оружјем“ и даље несметано ради у Србији.

„Фирме повезане са Тешићем су ГИМ и Крушик који је 2019. имао исказану добит од 2 милиона евра да би 2020. имао минус од 5 милиона евра. Државне фирме настављају да пропадају, а богате се тајкуни и лица која су на међународним потерницама“.

Алексић је указао и на умешаност начелника Управе за међународну оперативну политичку сарадњу Милана Димитријевића у случај „Јовањица“.

„Димитријевић је пријатељ Милана Кендије који је ухапшен и оптужен да је обезбедјивао плантажу марихуане. Они су сарађивали и преко апликације „Разговори“ због чега је одељење за унутрашњу контролу МУП-а саслушавало Димитријевића који још увек није ухапшен“.

Алексић је навео да је очигледна веза између трговине оружјем и „Јовањице“ са врхом власти „која генерише криминал и корупцију уместо да их сузбија“.

„Судија Гамић није смео да споји Јовањицу 1 и Јовањицу 2 у један случај. Колувијини адвокати се труде да спрече обједињавање јер тад може доћи до тога да шеф београдског цента БИА-е Мирко Шкеро буде ухапшен, а можда доведе и до политичких налогодаваца у врху власти који су се бринули о том пројекту“.

Потпредседник Народне странке закључио је да је председник државе Александар Вучић одговоран и за Тешића, и за Јовањицу, и за Беливука…

„Пошто тврди да није умешан, све док не ухапси оне који су из врха државе јесу комуницирали и сарађивали са Вељком Беливуком, Вучић је кривац који је створио тај клан да служи режиму“, закључио је Алексић

Можда ти се свиди

Оставите коментар