Почетна » Ако Ђилас добије потврдан одговор од Вучића, нови београдски избори најраније за три месеца

Ако Ђилас добије потврдан одговор од Вучића, нови београдски избори најраније за три месеца

од Други Пишу
0 коментар

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас гостујући на Њузмакс Адриа навео је да му је на састанку одржаном почетком недеље председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић као месец за одржавање евентуалних поновљених београдских избора споменуо децембар и март, док наш лист незванично сазнаје да је наводно предлог председника ССП био септембар.

С друге стране политиколог Бобан Стојановић наводи за наш лист да, ако би Вучић дао потврдан одговор на Ђиласов захтев, поновљени избори за београдску Скупштину би најраније могли бити одржани за три месеца.

„Према датумима и роковима избори би морали да буду најкасније шест месеци од проглашења коначних резултата. Што би значило крај октобра најкасније уз претпоставку да ће се до краја месеца прогласити коначни резултати“, каже Стојановић.

Стојановић каже да би избори најраније могли да буду за око три месеца, тако да у зависности од брзине конституисања Скупштине града и брзине расписивања локалних избора зависи да ли ће они бити између августа и октобра.

„Март као термин би значио да ће неко у међивремену формирати власт, па неким договором ту власт прекинути (градоначелник поднети оставку и касније ћесе распустити Скупштина града). Ако нема већине у граду, онда избори морају бити до краја октобра (отприлике ако се резултати прогласе до краја априла)“, каже Стојановић и додаје да ако има већине, онда могу да распишу кад год желе, а и не морају до истека мандата одборницима 2026. године.

Војин Радовановић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар