Почетна » „ШТА ХОЋЕТЕ – ИЗБОРЕ ИЛИ МОЈУ ГЛАВУ“ СНС данас о изборима, Вучић опозицији поручио да НЕМА НАМЕРУ ДА ИМ СЕ СКЛОНИ

„ШТА ХОЋЕТЕ – ИЗБОРЕ ИЛИ МОЈУ ГЛАВУ“ СНС данас о изборима, Вучић опозицији поручио да НЕМА НАМЕРУ ДА ИМ СЕ СКЛОНИ

од admin
0 коментар

 

Председништво СНС ће разговарати о свим актуелним темама, укључујући и питање избора.
 
Вучић је у ауторском тексту за „Српски телеграф“, поновио да опозиција треба коначно да каже народу шта хоће: изборе или његову главу.
 
– Власт се у овој земљи добија на изборима, а они који хоће на други начин – нека то лепо и кажу, а не да се крију иза деце и иза свих оних који јесу, с разлогом или без њега, незадовољни, нити иза глупих шала, поручо је Вучић и додао:
 
– И ако нису избори, шта је циљ? Шта желе да ураде кад упадају у РТС, када дођу пред Председништво да га опколе, када заказују скупове на које ће ‘доћи цела Србија’? И шта ће сада да понесу после вешала и моторне тестере? Саломин послужавник?“ написао је Вучић.
Он је оценио да је неко очигледно побркао појмове демократије, слободе и избора, као и да је одлучио да дође на власт и то тако што ће по сваку цену да с ње уклони онога ко је на изборима добио 55 одсто гласова.
 
„Зато кажите да хоћете моју главу јер не постоји начин како ви можете да победите“, додао је председник Србије.
 
„Јасно им је да немам намеру да им се склоним“
 
Указујући да је већини у овој земљи, оној која не шета, не напада никога и не прети, јасно ко су и шта су лидери СзС, баш као што им је јасно да он нема намеру да им попусти, нити да им се склони, „па све да се сва тројица појаве и са тестерама и са вешалима““.
 
„Ја нисам излазна стратегија за њихове глупости, нити имам намеру да им је дам. Са грађанима ћу да разговарам увек, али са њима који мисле да су силеџијство и насиље пут до државне касе, привилегија и пљачке, немам намеру. Никада“, написао је Вучић.
 
Председник Србије истиче да политику, у којој је већ 25 година, доживљава као начин да оствари своје идеје и програм, и да притом не мисли да је непогрешив и несмењив.
Имам само ту ману да не умем да ћутим када треба да се каже истина. Па када ми кажу да све ово раде због ‘слободе медија’, не могу да не питам коме она фали. Онима у Данасу, Нину, Времену, Блицу или на Н1? Или само Пинку и Информеру, како они кажу? Као што не умем да не приметим, када им смета РТС, да у тој кући у последњих седам година није промењен ниједан уредник од свих оних које су поставили баш ови који би сада да их васпитавају тестерама“, истакао је Вучић.
 
Он је указао да не ћути ни када помињу изборне услове, које он такође није мењао – „они су их направили и дан-данас им одговарају више него мојој странци“.
 
„Најмање ћу да будем мутав…“
 
„А најмање ћу да будем мутав на лажну представу коју праве, на гомилу измишљених и измаштаних разлога, него ћу врло отворено поново да их питам: Шта тачно хоћете? Изборе или моју главу? И немојте да лажете пошто на изборима, и то знате и ви и ја, за вас не би гласали ни сви који шетају и ‘опкољавају’ Председништво“, написао је Вучић и додао:
 
„То је позорница на којој се покаже сва ваша мизерија и сва ваша снага, од по неколико постотака гласова. Што се вама чиини сасвим довољно. Да изигравате револуционаре и скинете понеку главу. Моју, пре свих осталих.“
Председник Вучић је, у ауторском тексту, поручио да је проблем само у томе што он са тим њиховим сновима нема никакав проблем.
 
„Имате ви, јер не смете гласно да их изговорите. И имате ви зато што је Србији сасвим јасно шта тачно хоћете. И одговориће вам. Не на улици, пошто то, по цену сопствене главе, нећу да дозволим“, истакао је Вучић.
 
„На изборима ћете добити одговор. Баш онакав какав и заслужујете. Јасан и прецизан, прави одговор за оне који мисле да је Србију данас могуће лагати на исти начин на који су је лагали јуче. И ту вам ни тестере ни вешала неће помоћи. Истина је, на вашу жалост, ипак мало моћније оружје. Спремите се за њу“, поручио је председник Вучић.
 
Обрадовић: На седници и о Косову
 
Седница Председништва СНС, на којој ће бити речи и о ванредним парламентарним изборима, почеће данас у 17 сати, каже потпредседница те странке Марија Обрадовић.
 
Обрадовић је за Прву телевизију рекла да ће на седници, осим о изборима, бити речи и о Косову и Метохији, економској ситуацији у Србији и инвестицијама, те припремама за предстојећу скупштину странке.
„Када се чланови Председништва упознају са две кључне тачке, КиМ и економијом, поставе питање да ли је време за изборе и уз то додају и информације о рејтингу странке и позицијама страначких функционера, добијате прави одговор на питање да ли су Србији потребни избори“, рекла је Обрадовић.
 
Она је истакла да је, према свим истраживањима, СНС далеко испред других политичких странака у Србији, те да о изборима више треба да брине опозиција.
 
Коментарише и поруку председника Србије и СНС Александра Вучића, који је опозицији рекао да се спреме за истину, те наводи да то за њу значи да вешала, тестере, насилни упади и притисци на медије нису нешто чиме се долази на власт и да ће опозиција морати да има озбиљан програм.
 
„Треба да укрстимо програме“, рекла је Обрадовић и истакла да Вучић жели да прича са грађанима који су незадовољни, али не и са насилницима.
 
Говорећи о току вечерашње седнице, Обрадовић је рекла да ће се говорити о предстојећој скупштини странке, која ће бити прилика да СНС „мало проветри и прочисти своје редове“, као и да ће Вучић поднети члановима Председништва извештај о својим активностима поводом КиМ.

Можда ти се свиди

Оставите коментар