Почетна » Алексић: Ако верујете Јелени Зорић за Андреја Вучића, онда јој верујете и за Гашића

Алексић: Ако верујете Јелени Зорић за Андреја Вучића, онда јој верујете и за Гашића

Изјава потпредседника Народне странке Мирослава Алексића

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас надлежне органе да у најскоријем року испитају наводе новинарке Јелене Зорић о контактима директора БИА Братислава Гашића и власника „Јовањице“ Предрага Колувије, оптуженог за највећу производњу марихуане у Европи.

„Ако је тврдња Јелене Зорић да брата председника Србије Андреја Вучића ’нема у Јовањици’ истинита, онда је истинита и њена тврдња о контактима Гашића и Колувије, и обрнуто – ако лаже о Андреју Вучићу, онда лаже и о Гашићу“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да „данима траје хистерија у режимским гласилима“, који изјаву Јелене Зорић да „Андреја Вучића нема у ’Јовањици’“ наводе као крунски доказ у поступку, иако доказе изводе надлежне институције и службе, а не новинари.

„Занимљиво је, такође, да се председник Србије Александар Вучић захваљује Јелени Зорић због изјаве о његовом брату Андреју, а да истовремено није тражио од надлежних институција да испитају њену тврдњу да је Гашић био у контакту са Колувијом, као и тврдњу те новинарке да је из БИА потекла информација о умешаности Андреја Вучића у ’Јовањицу’“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је у вези са улогом Андреја Вучића у случају „Јовањица“ позната чињеница, која стоји и у оптужници, да један од Колувијиних телефона, марке „блекбери“, није могао да буде вештачен јер га је Колувија свесно блокирао.

„Андреј Вучић је пред судом, у поступку који се водио по тужби коју је поднео против мене, рекао да његове телефоне нико никада није тражио за вештачење, као ни телефоне његових пратилаца“, додао је Алексић.

„У сваком случају, било да је Колувија сарађивао са БИА, ВОА, МУП-ом и обављао телефонске разговоре са Гашићем, бившим шефом београдског центра БИА Мирком Шкером иил Андрејом Вучићем, сви су они део режима Александра Вучића, који о свему лично одлучује и који је најодговорнији за све што се дешава у држави, па и за ’Јовањицу’“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да је Вучићу због тога „боље да се погледа у огледало и потражи своју одговорност пре него што таргетира друге људе и прогања и црта мете на челима свих који су јавно говорили о највећој плантажи марихуане у Европи“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар