Почетна » Алексић: Да ли је Миленијум тим купио ИМТ да сруши фабрику и гради станове?

Алексић: Да ли је Миленијум тим купио ИМТ да сруши фабрику и гради станове?

од admin
0 коментар
mikiimt

 

Алексић је на конференцији за новинаре испред ИМТ-а, на коју је дошао легендарним трактором „ИМТ-539“, објаснио како је „Миленијум тим“ у неколико потеза дошао до власништва над ИМТ-ом.

„’Миленијум тим’ је где год се загребе по грађевинским пословима и станоградњи, па тако и у овом случају. Њихов интерес није да производе неколико хиљада трактора годишње, него да, претпостављам, та компанија буде један од главних извођача градње великог насеља на простору фабричких хала ИМТ-а“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да је „катастрофа и трагедија“ да се државне субвенције пољопривредним произвођачима троше на куповину страних трактора и да се истовремено гаси домаћа производња у ИМТ-у, који је некада производио и до 40.000 трактора годишње.

„У прилог тврдњи да ће на простору хала ИМТ-а бити формирана велика грађевинска парцела говори План детаљне регулације између улица Јурија Гагарина и Земунске, управо на месту производних погона ИМТ-а“, навео је Алексић.

mikiimt

„Изградња стамбено-пословних објеката планира се на укупно 72 хектара, од којих је 36 хектара земљиште ИМТ-а на којем се налазе фабрички погони и хале“, додао је Алексић.

Алексић је упитао да ли је цео посао око куповине ИМТ-а усмерен на то да се „Миленијум тиму“ омогући да буде градитељ на простору садашње фабрике, по угледу на изградњу „Београда на води“, где је „Миленијум тим“ такође ангажован.

„’Миленијум тим’ је ангажован и у гасификацији широм Србије, а купио је и Врањску Бању за 1,85 милиона евра и одмах потом добио од државе 10 милиона евра бесповратне помоћи. Да ли је ИМТ само још један у низу пројеката намењених ’Миленијум тиму’? То би требало да одговори власт, која је осушила све што је дотакла, а само цвета новац који узима корупцијом“, рекао је Алексић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар