Почетна » Алексић: Догодила се тектонска промена на политичкој сцени Србије

Алексић: Догодила се тектонска промена на политичкој сцени Србије

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да се догодила „тектонска промена“ на политичкој сцени Србије и да сигуран да ће неће прихватити да их председник Србије Алекандар Вучић поткупи како би одустали од захтева протеста „Србија против насиља“.

„Вучић очигледно мисли да може да поткупи грађане Србије и да они, уместо са сигурношћу за своју децу и нормализацијом друштва, буду задовољни његовим најавама економског бољитка. Сигуран сам да грађани овог пута неће учествовати у тој трговини и да ће остати одлучни и истрајни да се сваки захтев испуни“, рекао је Алексић у интервјуу листу „Данас“.

Алексић је додао да са Вучићем нема разговора са Вучићем, јер се не преговара о захтевима који су му испостављени.

„Иако се после оставке Бранка Ружича помиње и смењивање директора БИА Александра Вулина, то није довољно, јер мора да оде и Гашић. Морају, такође, бити одузете фрекевенције телевизијама Пинк и Хепи и да се укину режимски таблоиди који су фабрике зла, мржње и насиља. Када захтеви буду испуњени, онда можемо да разговарамо о изборима, када ће бити и под којим условима ћемо их спровести“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ће опозиција постићи највиши ниво сагласности по питању ванредних избора, али да ће томе бити разговора тек по испуњењу захтева грађана који се окупљају на протестима „Србија против насиља“.

„Прелазна влада није на списку захтева и то је још једна од Вучићевих манипулација којима покушава да скрене фокус са захтева грађана. Човек се расправља сам са собом, сам поставља питања и сам даје одговоре на нешто што га нико није ни питао, нити му тражи“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Вучић о њему може да говори шта год хоће, али га неће зауставити у борби против „зла које влада“ Србијом.

„Ако сам неписмен, лопов и ако немам подршку грађана, не знам зашто би ме помињао. То само говори о његовом страху од истине коју годинама износим о њему и његовом корумпираном и мафијашком режиму. Навикао сам да о мени говори најгрозније лажи и увреде, али никада није смео да се појави на суђењима по тужбама које сам против њега поднео због тих лажи“, рекао је Алексић.

На питање о изјави коју је дао недељнику „Време“ да не верује да је Вучић био у Основној школи „Владислав Рибника“ и да се уписао у књигу жалости, Алексић је одговорио да председнику Србије „очигледно није чиста савест када су овакве реакције настале у медијима само поводом те његове изјаве“.

„Сам председник је тврдио да се уписао у књигу жалости, да се није сликао и да га нико није видео, а сада су се појавиле фотографије, али се и даље не зна ни када је био, ког дана и датума. То суштински говори о његовим манипулацијама и његовим играма са трагедијом са којом нико не сме да се поиграва. Забележен је долазак свих људи који су били тамо из државе, али и амбасада, само се не зна када је био председник. На крају зашто би председник ишао тамо, а да нико не зна да је био. Зашто се крио, ако је уопште био“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар