Почетна » Алексић: Држава се ломи преко Миленковића, да ли ће владати нарко картел или институције

Алексић: Држава се ломи преко Миленковића, да ли ће владати нарко картел или институције

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да се „држава ломи преко случаја инспектора Слободана Миленковића“ и да ће тај случај показати да ли ће Србијом владати нарко картел или институције.

„Миленковића, који је професионално радио свој посао и ухапсио људе оптужене за највећу производњу марихуане у Европи на имању ’Јовањица’, сада програњају режим и његови таблоиди, а истовремено штите власника ’Јовањице’ Предрага Колувију“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

„Не смемо да ћутимо и гледамо како разапињу човека јер је разбио нарко картел. Морамо свим силама да бранимо Миленковића и одбранићемо га. Позивам и његове колеге да га бране. Шта ради републичка тужитељка Загорка Доловац? Да ли она види шта се догађа? Одговараће сви, а и нечињење је тешко кривично дело“, додао је Алексић.

Алексић је додао да је случај Миленковића озбиљнији од случаја узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића, иза кога су стали грађани и јавност.

„Полицајци су лака мета таблоида који их провлаче кроз блато, јер полицајци не смеју да одговоре и наступе у јавности без одобрења МУП-а, а ако то учине, могу да остану без посла. Зато је Миленковић тражио дозволу да се обрати јавности“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је „Јовањица“ Ахилова пета власти, јер „више нема дилеме да је режим умешан“ у производњу марихуане и зато настоји да сруши тај случај по сваку цену, а Миленковић и његов колега Душан Митић су кључни сведоци у том процесу.

„То је основни узрок напада на Миленковића у режимским таблодима. Режиму би највише одговарало да ухапсе Миленковића и да га са лисицама на рукама доведу да сведочи о ’Јовањици’. То би највише волео Колувијин адвокат Владимир Ђукановић, који заступа и Дијану Хркаловић и Андреја Вучића, а близак је председнику Србије Александру Вучићу“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да предмет „Јовањица 2“ води до „врха државе“ и да су у том случају оптужени припадници БИА, ВОА и МУП, те да је зато почетак суђења одложен чак 12 пута.

„Миленковић би на суђењу по оптужници ’Јовањица 2’ могао да каже шта је била улога БИА у производњи марихуане“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је подсетио да је тужилаштву више пута слао обавештења о „Јовањици“ и да никада није позван како би дао исказ, али је тужилаштво одмах реаговало када је Дијана Хркаловић, оптужена за трговину утицајем, упрла прстом на Миленковића.

„Дијана Хркаловић је правила хаос у МУП-у и протеривала људе. Повезивана је са многим проблематичним случајевима, она се доводи у везу и са прогањањем инспектора Дејана Јовића, а док је била државна секретарка МУП-а била је блиска и жандарму Ненаду Вучковићу, који је био повезан са Вељком Беливуком“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је дугачак списак лоших дела Дијане Хркаловић и да је зато „била погодна да је уцене како би напала Миленковића“.

Алексић, који ће бити шеф посланичке групе Народне странке у новом сазиву Скупштине Сбије, рекао је да очекује да парламент буде конституисан до краја јула, а да је 8. август крајњи рок.

„Ми ћемо предложити сет закона из области економије и енергетике и тражићемо оснивање анкетних одбора за ’Јовањицу’, ’Крушик’, Телеком и ЕПС и за све велике пљачке државне имовине и јавних система“, рекао је Алексић.

Алексић је додао и да ће предложити спровођење економских мера Народне странке, односно смањење ПДВ-а са 10 одсто на један одсто за основне животне намирнице, дуплирање буџета за пољопривреду и повећање минималне зараде на 50.000 динара.

Можда ти се свиди

Оставите коментар