Почетна » Алексић: Два масовна убиства не смеју да прођу са „десило се“, мора бити утврђена одговорност

Алексић: Два масовна убиства не смеју да прођу са „десило се“, мора бити утврђена одговорност

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да мора бити утврђени пропусти и одговорност у систему за два масовна и да је зато неопходно основати анкетни одбор који ће се тиме бавити и да не сме све да се заврши на „десило се“, јер се таква трагедија никада није догодила у Србији.

„Мора коначно да се утврди одговорност, која не постоји од када је СНС дошао на власт, јер нико није одговарао ни за једну аферу. Зато је важно да ова трагедија не прође са ’десило се’ – могло је и пре трагедије у школама да буде 1.200 полицајаца, могло је да буде узето оружје, могао је да буде усвојен ’Алексин закон’, али се ништа од тога није догодило јер сте опчињени влашћу и фотељама и само вам је то важно“, рекао је Алексић владајућој већини на седници Скупштине Србије.

Алексић је навео да је одговорна власт, јер управља системом и државом, а не опозиција која „нема никаквих додирних тачака са институцијама“.

„Ви бисте хтели да и ово прође са ’десило се, баш нас брига’, е, па, брига нас је, и те како нас је брига. Било је пропуста у случају масовног убиства у Младеновцу, то је признао и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, али нико није сносио одговорност за непоступање по пријавама поднетих против масовног убице“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да су огледало власти СНС-а нефункционисање институција и медији који шире мржњу, агресију, насиље и промовишу криминал.

„Стотине хиљада грађана на протестима ’Србија против насиља’ траже да се елиминише насиље из јавног простора и траже институционалну одоговност. Да ли је толико страшно да то испуните, а председник Србије Александар Вучић нас назива олошем и хијенама, говори да ће се борити из гробова против нас и помиње своју мртву децу“, рекао је Алексић.

„Позивам вас све да будете свесни одговорности и да испуните захтеве гарђана који протестују јер је испуњење захтева у интересу свих грађана“, додао је Алексић.

Алексић је навео да „у приватизованој држави нема одговорности власти“, која годинама креира поремећни систем вредности и да су сви грађани жртве таквог стања.

„Нема одговности јер су разбијене инстиуције, правосуђе, полиција, тужилаштво – сви су на услузи власти“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да нико није одговарао за Савамалу, „Крушик“, погибију седморо људи у хеликоптеру, „Јовањицу“, погибију Станике Глигоријевић на наплатној рампи у Дољевцу, плагиране докторате, убиство Оливера Ивановића, приватизацију ПКБ-а и везе са кланом Вељка Беливука

„Синиша Мали је имао 24 стана у Бугарској, није срушена кафана на Панчићевом врху, која се доводи у везу са Звонком Веселиновићем, тетка из Канаде је дала садашњем дирктору БИА Александру Вулину 200.000 евра за стан, послови породице Ане Брнабић, Никола петровић контролише мини хидорелектране и вози ’мекларен’“, рекао је Алексић.

„Сви су у вилама и јахтама, уживају, нема одговорности за пљачку“, додао је Алексић.

Алексић је подсетио на „пљачку Телекома“, кршење закона у случају „Рио Тинто“, и додао да власт „бежи као ђаво од крста од убиства Владимира Цвијана“.

„Дијана Хркаловић је била део ваше структуре, а онда говорите да ради Вучићу о глави – то више нико не може да похвата, али ви са свима тргујете и нагађате се, а одговорности нема“, рекао је Алексић.

„Славиша Кокеза био један од најближих Вучићевих, па сте онда писали у вашим таблоидима да је украо стотине милиона евра, а сада га нема нигде, заборавили сте. Све су то случајеви без икакве одговорности“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар