Почетна » Алексић: Грађани ће казнити власт на изборима, јединство опозиције услов за успех

Алексић: Грађани ће казнити власт на изборима, јединство опозиције услов за успех

од admin
0 коментар

 

„Интензивно разговарамо о уједињењу опозиције и то није само наша жеља него и захтев грађана и поука после недељног референдума да само јединствена опозиција може да победи“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

Алексић је рекао да је Вучић „нервозан јер је схватио да се његова кула од карата руши“ и да после 3. априла више ништа неће бити исто, пошто је на референдуму видео да се грађани масовно противе његовој политици и „морао је да краде гласове по мањим местима како би надокнадио губитак у великим градовима“.

Потпредседник Народне странке је навео да се ове недеље приводе крају разговори о заједничком кандидату опозиционе коалиције за председника Србије и да би то требало да буде онај ко има највише шансе да угрози Вучића.

„Зато радимо истраживања јавног мњења и ја сам један од оних чији се рејтинг мери. Сузили смо круг имена и о кандидату ћемо обавестити јавност. Постоје добри кандидати и међу политичарима и међу нестраначким личностима. Верујем да ће кандидата коалиције Народне странке, ССП и ДС подржати и други актери, како бисмо створили референдумску атмосферу на председничким изборима, који ће бити централни избори 3. априла“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ће избори бити и „централна битка против Рио Тинта“, и позвао грађане да „не наседају на превару власти“ да је одустала од рудника литијума.

„То сада раде само због изборне кампање, а Рио Тинто ћемо отерати када променимо власт. Председница Владе Србије Ана Брнабић безочно лаже да је бивша власт омогућила Рио Тинту да ископава литијум, јер је власт СНС-а донела 2015. године донела кључне измене Закона о рударству којима је Рио Тинто добио законске гаранције за ископавање“, рекао је Алексић.

Упитан о наводима да би кандидат СНС-а за градоначелника Београда могао да буде градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, Алексић је одговорио да то показује да „Вучић нема решење за Београд и да је у паници, па мора да размишља о увозу кандидата из Словеније“.

„Вучић је свестан да не може да победи у Београду и свестан је да ће и у Србији изгубити власт. Он је негативном селекцијом кадрова довео до тога да сада нема кандидата. Србију воде људи попут Милорада Грчића, Маријана Ристичевића и Сима Спасића, и то ћемо да променимо на изборима“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да опозиција нема простора да у медијима представи свој програм, јер њене представнике „увлаче у расправе о међусобним односима странака“.

„Грађане не занимају међустраначки односи, него их занима колика ће бити цена горива, струје, колика је плата, борба против корупције… Сваке године се кроз јавне набавке украде милијарду евра. Србија је на путу да банкротира, јер је у претходних десет година дуг повећан са 15 милијарди евра на 30 милијарди, а бруто друштвени производ повећан је само за милијарду“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да се „грађани који имају нешто да заврше у Пореској управи сусрећу са катастрофом“, а да се „здравствени систем распада“.

„Зауставићемо пропаст и добро је што су грађани схватили шта се дешава. Прошло је време у којем власт може за своје неуспехе да криви друге“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар