Почетна » Алексић и Парлић: Хитно повући из процедуре фалсификат Закона о управљању отпадом

Алексић и Парлић: Хитно повући из процедуре фалсификат Закона о управљању отпадом

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић и посланица Народне странке Ивана Парлић затражили су данас хитно повлачење предлога измена Закона о управљању отпадом, јер је реч о „чистом фалсификату“ и најавили да ће поднети кривичне пријаве против министарке заштите животне средине Ирене Вујовић.

„Републички секретаријат за законодавство је дао своје мишљење на текст закона који му је поднет 17. новембра 2022. године, а онда је 30. децембра 2022. године на седницу владе стигао суштински измењен текст закона без новог мишљења надлежних институција, што је супротно пословнику о раду владе. То значи да је реч о фалсификату који је стигао и у скупштину“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Посланица Ивана Парлић рекла је да је „фалсификатом закона“ омогућена ретроактивна примена тог акта и то у корист компаније „Еликсир“ из Шапца, која је 22. марта добила интегрисану дозволу, која није могла бити издата у складу са тренутно важећим законом, па се сада закон мења како би се „испеглала та незаконитост“.

Народна странка поднеће кривичну пријаву против министарке заштите животне средине Ирене Вујовић, државне секретарке Сандре Докић, државне службенице Мирјане Тодоровић, начелнице Одељења за нормативне послове Татјане Калуђеровић због основане сумње да су са предумишљајем „подвалиле влади акт који није прошао све процедуре“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар