Почетна » Алексић: Избори у Неготину показали да је могућа победа јединствене опозиције

Алексић: Избори у Неготину показали да је могућа победа јединствене опозиције

од admin
0 коментар

 

„За шест месеци може свашта да се промени, па да се оствари добар резултат и на парламентарним и председничким изборима. Народна странка је у немогућим условима остварила одличан резултат у Неготину. То показује да се вреди борити. Суштински је договор између опозиционих партија, што ће довести до охрабривања људи да је могуће направити добар резултат“, рекао је Алексић за лист „Нова“.

Алексић је истакао да „грађани хоће да се боре“, али морају да виде понуду и договор у опозицији.

„Кључан је договор о ненападању између опозиционих странака и удруженом чувању бирачких места. Ако не једна листа, онда бар заједничка контрола“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да су у Неготину локални избори одржани у „немогућим условима“, поготово јер је реч о једној општини у којој је учествовала опозиција, па је власт све капацитете усмерила у ту, једну тачку.

„Народна странка се у Неготину није борила против СНС и СПС, него против државних институција које су стале у заштиту режима. Уместо батинаша и црних џипова, сада смо имали полицију која је упадала на бирачка места и приводила наше чланове одбора, а за то време се наставила крађа. То се никада није десило“, рекао је Алексић.

„Међутим, и поред бруталне крађе и застрашивања одборника, показали смо да можемо до резултата сами. Уколико се удружимо, уђемо одмах у припреме контролора на бирачким местима, власт би могла да падне пре свега у Београду“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар