Почетна » Алексић: Коалиција Уједињена Србија ће сутра имати листу за парламентарне изборе

Алексић: Коалиција Уједињена Србија ће сутра имати листу за парламентарне изборе

од admin
0 коментар

 

„Наредног дана већ почињемо са изборним радњама, прикупљањем потписа за листу и слично. Што се мене лично тиче, бићу на првом месту на листи испред Народне странке као чланице коалиције. То ће бити друго или треће место на самој листи, у зависности од тога да ли ће председник Демократске странке Зоран Лутовац одличити да ли ће бити кандидат за посланика“, рекао је Алексић за лист „Нова“.

Алексић је истакао да ће потпредседница ССП, он и Лутовац „у највећој мери предводити кампању парламентарне листе“ коалиције Уједињена Србија.

Потпредседник Народне странке је истакао да се представници садашње власти боје привођења правди после промена.

„То ће бити један од задатака наше коалиције – праведна Србија. То подразумева лустрацију, одузимање нелегално стечене имовине и нулту толеранцију кад је у питању корупција. Ми желимо земљу у којој ће бити успостављен економски патриотизам и у којој ће у фокусу бити пољопривредници и домаћи предузетници. Хоћемо Србију која неће бити колонија“, рекао је Алексић.

Алексић, који се у Трстенику бави пољопривредном производњом, рекао је да је пољопривреда у Трстенику у последњих десет година „доживела трагедију и потпуно је разорена“.

„Ово што се данас дешава са ценом вештачког ђубрива и горива показује потпуни немар државе и одсуство жеље да се помогне привреди и пољопривредницима Србије. Оно што бих ја прво урадио било би моментално укидање акцизе на дизел гориво за пољопривреду. То је елементарна ствар“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да држава мора да интервенише и обезбеди довољне количине вештачког ђубрива по субвенционисаним ценама.

„То раде све државе у Европи. А ако постоје поремећаји на тржишту из одређених разлога, онда озбиљне државе, којима је приоритет производња хране, морају да интервенишу. Ову власт то не занима и њима су пољопривредници добри само кад је потребно позвати их да гласају. Ми сматрамо да је потребна интензивна подршка пољопривредницима и за то ћемо се залагати“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар