Почетна » Алексић: Корупција однела милијарду евра само на Моравском коридору и у Телекому

Алексић: Корупција однела милијарду евра само на Моравском коридору и у Телекому

од Жиг Инфо
0 коментар

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да се Србија „гуши у канџама корупције и криминала“ и да ће после промене власти на изборима 3. априла крађа бити сасечена, што ће обезбедити довољно новца за повећање плата и боље здравство и образовање, као и за улагање у домаћу привреду и пољопривреду.

„Само на два пројекта узели су милијарду евра. Прво, градња Моравског коридора је 2014. године био уговорена на 480 милиона евра, а сада кошта милијарду евра. Друго, из Телекома је испумпано 500 милиона евра за куповину малих кабловских оператора. То је укупно милијарду евра“, рекао је Алексић телевизији Тањуг.

Алексић је додао да је министар финансија Синиша Мали за израду компјутерског програма „Искра“, који служи за обрачун плата у јавном сектору, потрошио 60 милиона евра из буџета.

„Тај софтвер не ради месец дана, а када су убачени подаци запослених, људи су добили обавештење да им је смањено између месец и два месеца радног стажа“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је Србија богата земља вредних људи, али да има лошу власт, оптерећену великим бројем афера.

„Грађани ће у недељу оловком бирати своју будућност и да ли ће бити уцењени и сведени на капиларне гласове или ће рећи да имају право да слободно мисле, говоре и бирају. Ова власт није побеђивала на изборима зато што је грађани воле, него зато што је уцењивала грађане“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да економски патриотизам значи да 200 милиона годишње из буџета више не добијају стране компаније које раднике у Србији плаћају између 300 и 400 евра месечно, него домаћи пољопривредници и фирме.

„Данас је 50 одсто грађана месечно прима 449 евра или мање, а власт је за последњих десет година задужила грађане за 15 милијарди евра“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар