Почетна » Алексић: Неко у МУП-у је ставио Миленковића на листу за одстрел

Алексић: Неко у МУП-у је ставио Миленковића на листу за одстрел

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да су одређене структуре у МУП-у инспектора Слободана Миленковића „ставиле на листу за одстрел“ због случаја „Јовањица“ и да постоји могућност да су управо оне укључене у план ликвидације, те да зато нису ни реаговале када је им је Миленковић пријавио да је животно угрожен.

„Запањујуће су информације које смо чули од Миленковићевог адвоката Зденка Томановића. Ту пре свега мислим на то да је прошло осам месеци од када је он званично пријавио надлежним органима да му је живот у опасности и да се припрема његова ликвидација и да никаквог одговора до дана данашњег нема“, рекао је Алексић у интервјуу за лист „Нова“.

Алексић је навео да је потпуно јасно да је врх власти у Србији спреман да по сваку цену сломи случај „Јовањица“, а да је предуслов за то да слови инспектора Миленковића и његовог колегу Душана Митића.

„Кампања и прогон Миленковића потврђују чињеницу да је врх државе Србије био укључен у пројекат производње марихуане на имању ’Јовањица’. Оволико упирање, почев од председника државе, преко адвоката и високог функционера СНС-а Владимира Ђукановића до прорежимских медија, који цртају мету на челу инспекторима, да се одбрани власник ’Јовањице’ Предраг Колувија потврђује укљученост врха политичке власти у све што се дешавало на том имању“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да се на случају инспектора Миленковића и ломи да ли ћемо имати државу и да ли ће њом управљати нарко картели или институције.

„Инспектор Миленковић представља институцију, ако сломе њега, сломили су институцију и самим тим ће нарко картели узети сву моћ у држави“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Дијана Хркаловић „очигледно добила задатак“ да оптужи Миленковића да „ради дрогу“ и подсетио да је њу „режим прво оптуживаао да ради о глави председнику државе“, а онда је преко ноћи постала прихватљива и то када је њен адвокат постао Ђукановић.

Упитан да ли ће се Народна странка одазвати позиву председника Србије на консултације о формирању нове владе, Алексић је рекао да ће се посланичка група те странке одазвати ако добије званичан позив.

„Ми ћемо разговарати и учествовати у консултацијама и са њим и са осталима, али у оквиру државних институција, законских и уставних овлашћења оних који у овом тренутку врше власт“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар