Почетна » Алексић: Опозиција ће победити у Београду

Алексић: Опозиција ће победити у Београду

од admin
0 коментар

 

„Сигуран сам да ће Владета Јанковић бити градоначелник Београда после 3. априла. Он је један о највећих живих српских интелектуалаца и доказани борац за демократију. Сигуран сам и да ће Јанковић подржати лустрацију и испитивање порекла имовине и одузимање нелегално стечене имовине и привођење правди без изузетка свих који су се на било који начин у претходним годинама огрешили о моралне и правне норме“, рекао је Алексић у интервјуу за лист „Данас“.

На питање „да ли ће Народна странка учествовати у кампањи“, Алексић је одговорио да је Народна странка чланица коалиције Уједињена Србија која ће учествовати на изборима.

„Обично они који учествују на изборима учествују и у предизборној кампањи како би грађанима што боље представили своје кандидате и програм, а ми имамо и одличне кандидате и одличан програм, а наставићемо да разоткривамо намере режима да распрода српску земљу, ваздух, реке, шуме, злато, литијум…“, рекао је Алексић.

„Наш циљ је да успоставимо систем у којем ће сви грађани бити једнаки и у којем ће за све важити иста правила, без повлашћених политичких елита. Спровођењем нашег програма створићемо услове да сви грађани Србије, без обзира којим се послом бавили, могу да живе пристојно од свог рада. Помирићемо Србију, зауставићемо агресију и подстицаћемо породичне вредности“, додао је Алексић.

Упитан о потпредседници Странке слободе и правде Мариники Тепић, која ће бити прва на листи коалиција Уједињене Србије, Алексић је одговорио да су Мариника Тепић и он у претходним годинама били „најистакнутији борци против криминала и корупције, које је режим председника Србије Александра Вучића развио до монструозних размера“.

„Сигуран сам да ће грађани Србије на изборима ценити ту храброст и рад показан у претходних неколико година“, рекао је Алексић.

На питање о састанку представника опозиције са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, Алексић је одговорио да је на том састанку било речи о предстојећим изборима и условима под којима ће бити одржани, као и о важним питањима економије, демографије и корупције у Србији.

Можда ти се свиди

Оставите коментар