Почетна » Алексић: По мом мишљењу, тужилац Ненад Стефановић је заштитник криминала и корупције

Алексић: По мом мишљењу, тужилац Ненад Стефановић је заштитник криминала и корупције

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је по његовом мишљењу виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић после републичке тужитељке Загорке Доловац највећи заштитник криминала и корупције у које су умешани функционери СНС-а.

„Први разлог зашто то мислим је што Стефановић прогања тужиоца Предрага Миловановића, који се бави случајем паљења куће новинара Милана Јовановића из Гроцке. Други разлог је што Стефановић уважава изјаву оптужене Дијане Хркаловић и прогања инспекторе који су открили плантажу марихуане на ’Јовањици’“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је као трећи разлог због којег сматра да је Стефановић заштитник функционера СНС-а који су умешани у криминал и корупцију то што тај тужилац „директно штити власт и њене контакте са криминалном групом Вељка Беливука“.

„Стефановић каже да Беливук има право да лаже када тврди да је учествовао у рушењу у Савамали. Зашто би неко лагао на своју штету? Беливукови наводи му директно штете, јер је реч о новом кривичном делу“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да су „скандал над скандалима“ објаве оптуженог власника „Јовањице“ Предрага Колувије, који је Алексића позвао на телевизијски дуел.

„Ја сам народни посланик потпредседник Народне странке, а Колувија је оптужен за производњу и продају дроге. Шта имам да разговарам са човеком који је оптужен да је највећи нарко дилер у Србији? Колувија не би био толико бахат и дрзак да у његову одбрану није стао лично председник Србије Александар Вучић и да га не брани високи функционер СНС-а Владимир Ђукановић“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да се Колувија „осилио јер мисли да ће цео случај пасти“ пошто су је из предмета изузето 650 килограма марихуане због процедуралних разлога.

Потпредседник Народне странке је навео да су му посланици Европског парламента пренели да је веома важно што је у тој институцији отворено говорио о стању у Србији.

„Ја сам им рекао да грађани Србије очекују да ЕУ буде једнако гласна и о стварима које директно утичу на њихов живот као што је гласна и о потреби усаглашавања спољне политике Србије са спољном политиком ЕУ. Нисам у Европском парламенту говорио лоше о својој држави, него сам говорио о власти која уништава државу, и нисам пљувао своју земљу, него сам изнео истину о ономе што се догађа у Србији“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да држава користи Телеком као алат у борби против приватне компаније, јер јој не одговара оно што приказују медији који послују у оквиру „Јунајтед групе“.

„Представницима ЕУ је јасно да су веома проблематични притисци на малобројне слободне медије у Србији“, рекао је Алексић.

Упитан о ставу Народне странке о усаглашавању спољне политике Србије са ЕУ, Алексић је одговорио да санкције против Русије не би требало да буду у првом плану, јер су за грађане Србије важни владавина права, слобода говора и борба против криминала и корупције.

Алексић је поводом предлога резолуције о увођењу санкција Русији рекао да „Скупштина Србије не може да уведе санкције“, него да резолуција може да иницира расправу али без одлуке.

„Не можемо ми да гласамо за ту резолуцију, она неће бити стављена на гласање, него је то предлог који би, претпостављам, требало да произведе закључак да би Влада Србије требало да настави да води спољну политику, јер по закону не може парламент да уведе санкције. Видећемо да ли ће се то наћи на дневном реду, јер је за то потребна већинска подршка“, рекао је Алексић.

„Народна странка не мења свој став и сматрамо да у овом тренутку Србија не мора да на сопствену штету уводи санкције Русији. Ми осуђујемо напад на територијални интегритет Украјине, али нас наша прошлост учи шта значе санкције а и увођење санкција Русији би нам штетило по више основа и на више нивоа“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је неопходно да се на дневном реду скупштине нађе иницијатива о трајној забрани ископавања литијума и да ће посланици Народне странке инсистирати да се трајна забрана и усвоји.

„Вучић је слуга мултинационалних компанија и чини све да поштује њихове захтеве зато што је уцењен, а те компаније долазе у Србију због свог профита и не занимају их здравље нашег народа, наше реке, шуме и земља“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар