Почетна » Алексић полицајцима: Има ли неко од вас кичму, штитите бандите са „фантомкама“ уместо народ

Алексић полицајцима: Има ли неко од вас кичму, штитите бандите са „фантомкама“ уместо народ

Саопштење за јавност

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да се на савском кеју у новобеоградским блоковима изводе „нелегални радови и чини кривично дело против свих закона“, и упитао полицајце који штите извођење радова „докле ће да трпе да их злоупотребљавају бандити“.

„Кога ви штитите, шта обезбеђујете и кога обезбеђујете, шта радите овде, шта вам је налог, да ли сте свесни да се овде ради против закона? Почели су радови пре издавања дозволе. Хоће ли неко од вас из полиције да каже да је доста? Кога штитите, оне са капуљачама, где су они, ко их шаље, Шапић, Вучић? Њих штитите, а не штитите народ“, рекао је Алексић полицајцима.

„Ви ћутите, па има ли неко у тој полицији кичму? И ви сте грађани Србије као и ми. Докле ћете да ћутите и трпите да вас злоуопотребљавају бандити? Овде се врши кривично дело, директно против свих закона и норми, а ви то штитите“, додао је Алексић.

Алексић је окупљеним грађанима рекао да по Закону о водама не постоји могућност издавања дозволе за бушење насипа.

„То је јасно, и они који буше насип чине кривично дело, као и они из градске власти који су им дозовлили да поставе таблу. Сада је цео државни систем упрегнут да се заштити онај ко крши закон да би једна групица повлашћених могла да се иживљава и прави своје сплавове и виле на обали Саве и растерује људе“, навео је Алексић.

Алексић је додао да се „окупљени народ брани од власти и полиције, што нигде не постоји“.

„Уместо да полиција штити грађане, она штити људе који крше закон. Нема нам друге, морамо сами да се бранимо. Овде долазе људи са ’фантомкама’ и капуљачама, питао сам полицајце ко су ти људи и да ли су их легитимисали. Да ли су ти људи полиција, власт, навијачи, батинаши, ко су ти људи? Полицајци ћуте као заливени“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је полицајцима неко дао налог да се супротставе свом народу.

„У таквој држави ми данас живимо. И овде данас, и у Дадинцима људи три месеца дежујару јер се противе градњи малих хидроелектрана и стављању Рупске реке у цеви , и у Рековцу дежурају шест месеци јер се противе отварању рудника. Постајемо држава у којој грађани сами морају да се боре да сачувају свој град, реку и насип“, рекао је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар