Почетна » Алексић: Потребан хитан договор опозиције, нема времена за губљење

Алексић: Потребан хитан договор опозиције, нема времена за губљење

од admin
0 коментар

 

„Ниједна странка још није донела формалну одлуку о изборима, али се чини да идемо у том смеру. До избора је остало нешто више од 130 дана, што значи да нема простора за чекање. Власт подрива могућност наших разговора, али верујем да Народна странке, ССП и ДС нее насести и да ћемо направити ту осовину која ће окупити много друге организације“, рекао је Алексић листу „Нова“.

Алексић је рекао да се договор не може орочавати на предстојећи викенд, а да је Народна странка спремна на сваку врсту договора који ће омогућити стварање јединства.

„Ово није моменат за причу о квотама и сличним стварима. То су периферне ствари, кључно је направити здраворазумски план који ће омогућити рушење овог режима“, рекао је Алексић.

Упитан о тексту медија „Вајс“ (Вице) на немачком у којем се наводи да је на Јовањици заплењена конопља недовољне јачине да би била дрога марихуана, Алексић је одговорио да се неко досетио да том медију достави парцијални извештај.

„Очигледно нису имали увид у комплетну оптужницу. Није изненађење што је то изашло у Немачкој, јер је власник ’Јовањице’, оптужени Предраг Колувија, немачки држављанин и има котакте тамо“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је текст немачкој „Вајса“ део кампање чији је циљ релативизација „Јовањице“.

„Целој Србији је јасно да је иза читавог пројекта стајала држава, а ту пре свега мислим на председника Александра Вучића, који је најодговорнији за све у земљи. Поред њега, у ’Јовањици’ је учествовала БИА, односно њени оперативци који су директно били ангажовани на том пројекту“, додао је Алексић.

Алексић је навео да се Колувија „охрабрио после Вучићеве изјаве“ да он чак и није починио неко велико кривично дело.

„Колувија је схватио да има заштиту државе и сад без пардона таргетира медије, директно напада полицајце и тужиоце да су га ’наместили’. И сам Вучић је напао инспекторе који су део институција државе у којој је он председник. Ни Пабло Ескобар није имао такав третман“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да Вучић није наградио полицајце који су открили „Јовањицу“, него их шиканира „јер су му пореметили комбинацију“ откривши нешто што се не сме открити – да је „Јовањица“ државни пројекат.

Можда ти се свиди

Оставите коментар