Почетна » Алексић: Променићемо Србију за годину дана након смењивања власти 3. априла

Алексић: Променићемо Србију за годину дана након смењивања власти 3. априла

од admin
0 коментар

 

„Сузбијањем корупције ми ћемо имати довољно новца да се подигну плате и пензије, да се пружи јака подршка пољопривредницима а и да се врате противуставно отете пензије. На годишњем нивоу се украде милијарду евра преко тендера и јавних набавки. Ова власт је имала економску стратегију да узима новац од грађана и да га прелије у своје џепове“, рекао је Алексић у интервјуу листу „Нова“.

Алексић је истакао да ће по промени власти „прва ствар била завођење реда“, а то значи хитно преиспитивање порекла имовине политичара који данас управљају Србијом.

„Друго, морали бисмо да одмах изаберемо специјалног тужиоца који би се бавио свим аферама које данас потресају Србију како би се рашчистило стање и како би се они који су одговорни нашли пред лицем правде. Треће, морали бисмо озбиљно да сагледамо ситуацију у државној каси и да кренемо у хитну санацију стања у којем се тренутно налазимо“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је Србија у озбиљним проблемима, јер грађани примају „бедне плате, а јавни дуг је никад већи и домаћа привреда и пољопривреда су потпуно разорене“.

„Нису плате које примају гађани 500 или 600 евра, већ између 350 и 400 евра, то је медијална зарада коју прима највећи број грађана. Наш задатак је да скенирамо све те проблеме и да известимо јавност у каквом је стању Србија заиста. То данас нико не зна зато што у историји нисмо имали овако нетранспарентну власт каква је ова чији је стожер СНС“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је председник Србије Александар Вучић „много пута доказао да је кукавица, јер нема храбрости да се суочи у дуелу са било ким“.

„Да је сигуран у своје резултате, онда му не би био проблем да седне и полемише са било којим опозиционим политичарем. Проблем је што је све лаж и он зна да је све то један велики мехур од сапунице који врло лако може да пукне“, рекао је Алексић.

„Вучић је неконтролисани хулиган, који се крије иза улоге марљивог и стабилног човека, што смо доказали одласком у председништво, када смо открили његово право лице. Србијом данас управља човек који је практично све, само није стабилна личност“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар