Почетна » Алексић: Просечна плата од 600 евра велика превара, огроман број грађана на ивици сиромаштва

Алексић: Просечна плата од 600 евра велика превара, огроман број грађана на ивици сиромаштва

од admin
0 коментар

 

„Када то поделимо са по 2.000 или 3.000 евра, колико прима мали проценат запослених, добијамо просек којим се власт толико хвали. Србија, упркос Вучићевим Потемкиновим селима, нажалост спада у најсиромашније државе региона. Вучић нас пореди с Немачком и тамошњим растом плата, а наше плате могу да се мере с македонским и босанским, каква црна Немачка“, рекао је Алексић за портал Нова.рс.

Алексић је истакао да Вучић даје лажну наду грађанима сталним обећањима о „високим платама, никад квалитетнијем стандарду и бољем животу“.

„Просто је невероватно колико Вучић лаже и о јавном дугу и бруто друштвеном производу (БДП) и све лако може да се провери“, рекао је Алексић.

„Вучић процентуални удео јавног дуга у БДП-у тумачи како њему одговара, па тако каже да је данас јавни дуг 51,6 одсто, а заправо је изнад 56 процената. Подсећам да данас јавни дуг Србије износи више од 30 милијарди долара, а када је СНС дошао на власт половином 2012. године, дуг је био мањи од 15 милијарди“, навео је Алексић.

Алексић је додао да не би требало заборавити „једну од најстрашнијих напредњачких превара“ коју су грађанима сервирали Вучић и његови „економски стручњаци“, када су преко ноћи јавни дуг који је био већи од 70 одсто БДП-а некаквом новом методологијом спустили за 10 процената, и да је „у том фалсификовању реалности учествовао и Републички завод за статистику“.

Алексић је рекао да је БДП данас готово на истом нивоу као и 2008. године, када је била „незапамћена економска криза“.

„Толико о Вучићевим инвестицијама, пругама, путевима, фабрикама и свим чиме се тај човек непрестано хвали. Све је лаж. Притом, у тих 51,6 процената удела јавног дуга у БДП-у нема уговорених, а недоспелих обавеза у виду међудржавних зајмова који не улазе у коначни дуг, пре свега осам милијарди разних кредита само од Кинеза“, додао је Алексић.

„Вучић брутално лаже и вређа интелигенцију свих који се иоле разумеју у економију“, истакао је Алексић.

Алексић је навео да „нам се смеје у лице свако ко уме да сабере два и два“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар