Почетна » Алексић: Расипничка влада којом СНС купује партнере

Алексић: Расипничка влада којом СНС купује партнере

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да власт предлаже „расипничку Владу Србије“, која ће бити резултат политичке трговине и компромиса, и да ће посланици Народне странке на седници парламента предложити повлачење Предлога измена закона о министарствима.

„У времену кризе предлажу владу од 25 министарстава и вероватно ће бити и неколико министара без портфеља. У Словенији влада има 12 министара и три без портфеља, у Македонији, Хрватској и Немачкој по 16, у Црној Гори и Мађарској по 14, у Француској 19“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

„Ово је влада у којој СНС жели да купи партнере који би чинили владу. Састав министарстава указује да грађани од ње неће имати било какву корист. Омладина је спојена са туризмом уместо са спортом, туризам није са привредом, а ту је и неозбиљна формулација ’унутрашња и спољна трговина’, а трговина је једна, и спољна и унутрашња“, додао је Алексић.

Алексић је навео да би ресор „бриге о селу“ требало спојити са Министарством пољопривреде.

„Оно чега, међутим, нема је Министарство за Косово и Метохију и, ако не повуку закон, поднећемо амандман да се установи и то министарство. Сваког дана слушамо о притисцима и претњама и угрожености нашег народа и територијалног интегритета државе, па је невероватно да за тако важну националну ствар немамо посебан ресор. Предложићемо и Министарство за дијаспору“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је данашња седница скупштине заказана на скандалозан начин по хитном поступку, јер су посланици „имали само седам минута да поднесу захтеве за измене и допуне дневног реда и 24 сата да прочитају предлог закона и напишу амандмане и предају их данас до подне, иако је парламент конституисан пре два и по месеца“.

„То није непоштовање народних посланика, него грађана и институција и то је наставак праксе из претходних сазива. Упозорио сам председника парламента да ово што се догодило данас не сме да постане пракса, јер ће у супротном сасвим извесно бити проблема. Ако се не поштује овај дом, онда га и не заслужујемо“, рекао је Алексић.

„Очекујем и тражим од Орлића да се уразуми“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар