Почетна » Алексић: Режим се понаша као наркоман у кризи, спреман је да распрода све за нову дозу власти

Алексић: Режим се понаша као наркоман у кризи, спреман је да распрода све за нову дозу власти

од admin
0 коментар

 

„Ако победимо, уследиће лечење. Власт распродаје наше реке, шуме и пољопривредно земљиште. Распродали су руднике злата и бакра, намеравају да отворе рудник литијума, распродали су Комерцијалну банку, ПКБ и друге фирме, јавни дуг се попео на 34 милијарде долара, а био је 17 милијарди 2012. године, у току је галопирајућа инфлација, криминал је окупирао државу, а људи једва састављају крај са крајем“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је упитао зашто се у Србији не гради фабрика батерија за аутомобиле, а да се литијум ископава у Немачкој, која има највеће резерве тог метала у Европи, ако се већ власт толико хвали добрим односима са Немачком.

„Зашто да се у литијум копа у Србији, док нико други то неће да ради? Не смемо да се делимо на темама заштите животне средине и очувања ваздуха и природе, јер оне превазилазе политику и морамо да будемо сви под једним кишобраном ако желимо да сачувамо Србију. Председник Србије Александар Вучић и његов режим не желе добро Србији, јер су уцењени“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучић „спреман на све да би сачувао себе и режим, пошто су испрљани криминалом и корупцијом“.

„Морамо сами да се изборимо за своју слободу, не можемо чекати странце да дођу и да промене власт зато што многима од њих одговара уцењени председник Србије, јер преко њега лакше остварују интересе својих држава у Србији“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ако Народна странка „буде предложила неког кандидата за председника Србије, а вероватно хоће“, тај кандидат пре свега мора да добије подршку своје организације, која га и делегира.

„Није логично да неко ко има жељу да буде кандидат очекује подршку ван своје странке. То су унутарстраначке ствари и 26. децембра ће бити одржана Скупштина Народне странке на којој ће бити изабрано ново руководство и свако ће имати право да се кандидује и предложи своје идеје, програм и да тражи подршку странке“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће о заједничком кандидату опозиције за председника консензусом одлучити странке које су јуче ступиле у коалицију – Народна странка, ССП и ДС – као и друге организације и појединци у оквиру коалиције.

„Потребно је да то буде неко ко ће моћи да угрози Вучића, а за то су нам потребна озбиљна истраживања јавног мњења, и да видимо да ли ће то бити страначка или нестраначка личност. То мора бити неко ко ће улива поверење грађанима и ко им је познат као борац против режима. Верујем да ће такав човек имати шансу да уђе у други круг, а потом је могућа и победа“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је предложено да носилац листе у Београду буде нестраначка личност, и да у главном граду „реално има највише таквих људи“.

„Верујем да ће опозиција победити у Београду, где режим једино крађом може да сачува власт. Београђанима је доста власти која је разорила град и желе промену, они више неће да гледају Горана Весића како у комбију прича празне приче“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да би до краја године требало да буду позната имена кандидата за председника Србије и носиоца листе опозиције на београдским изборима, односно опозиционог кандидата за градоначелника Београда.

Можда ти се свиди

Оставите коментар