Почетна » Алексић: Сменити Гашића јер је систем заказао у спречавању два масовна убиства

Алексић: Сменити Гашића јер је систем заказао у спречавању два масовна убиства

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас посланике власти и опозиције у Скупштини Србије да гласају за смењивање министра унутрашњих послова Братислава Гашића јер је објективно одговоран за „распад система“ због којег нису спречена два масовна убиства.

„Систем се у Србији распао и заказао је у обе трагедије. Позивам и вас, посланике већине, да гласате за смењивање Гашића и тако покажете да нисте само роботи који гласају него да сте одговорни људи“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије на којој се расправљало о захтеву да Гашић буде смењен.

Алексић је додао да нема одговора на питање ко је омогућио дечаку масовном убици да вежба гађање бојевом муницијом.

„Систем је заказао. Нема одговора о процени ризика у школи и да ли је било све у складу са законом. Како је могуће да дете дође у посед толиког оружја и муниције и да пуца прецизније од специјалаца“, рекао је Алексић.

„Масовни убица из Младеновца је познати насилник и државни органи су имали сазнања о њему, и заказало је правосуђе, полиција или тужилаштво. Реч је о човеку који је убијао комшијске псе и пуцао, држава није реаговала и сада имамо мртве људе. Он је имао надохват руке огромне количине оружја и муниције“, додао је Алексић.

Алескић је истакао да пропуст то што МУП није спроводио Закон о оружју и муницији.

„Насиље није стало ни током ове скупштинске седнице – функционер СНС-а Милан Бојовић је напао децу, истакнути члан СНС-а и бивши рукометаш Владимир Мандић је насрнуо пиштољем на човека…“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да „страховите изјаве“ Гашића показују да он није свестан функције коју обавља.

„Гашић је рекао да Немачка крије убицу Оливера Ивановића, што је Немачка демантовала, и то је само по себи довољан разлог да буде смењен. Гашић је криминализовао је полицајце који су открили марихуану на ’Јовањици’ и рекао је да лажу да би бранили свој криминал“, рекао је Алексић.

„Данас је објављено да је ухапшена полицајка којој се ставља на терет да је јавности учинила доступним документ који показује да је Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, био под дејством кокаина када је изазвао саобраћајну незгоду“, додао је Алексић.

Алексић је навео да власт током скупштинске седнице ниједног тренутка није хтела да покаже ни трунку одговорности за трагедије, него се „свим силама борила да докаже да нико није крив, ни Братислав Гашић, ни Александар Вулин нити било ко“.

„Говорили сте ’не дамо Гашића и Вулина, Пинк и Хепи да наставе да раде исто што и пре, нећемо да сменимо руководство РТС-а нити чланове Савета РЕМ-а’, што само показује вашу неодговорност“, рекао је Алексић.

„Како посланици владајуће већине виде одговорност најбоље показује изјава једног посланика већине да се на седници парламента говори о тривијалним стварима. За вас су масовна убиства тривијалне ствари“, додао је Алексић.

Алексић је истакао и да министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић мора да буде одмах смењен, јер је „увредио људе који немају децу и таргетирао студента“ који је говорио на протесту „Србија против насиља“.

„Захтеви протеста остају на снази, телевизије Пинк и Хепи, преко којих се шире мржња, насиље и криминал морају да изгубе националну фреквенцију, ријаити програми морају да буду укинути“, рекао је Алексић.

„Савет РЕМ-а, који не ради свој посао и не санкционише их, мора да буде смењен, руководство РТС-а мора да буде смењено“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар