Почетна » Алексић: Србија на изборима 3. априла бира своју будућност, грађани заслужују бољу власт

Алексић: Србија на изборима 3. априла бира своју будућност, грађани заслужују бољу власт

од admin
0 коментар

 

„Десет година нас убеђују да не може боље. Са Александром Вулином, Небојшом Стефановићем, Зораном Михајловић… Заиста и не може боље. Србија има много боље и способније људе од њих и они су на листи ’Уједињени за победу Србије’. Имамо вредан и способан народ и имамо услова да Србија постане нормална и богата држава људи који пристојно живе од свог рада, само нам је потребна добра власт“, рекао је Алексић телевизији Н1.

„Обилазимо Србију непрекидно и видимо да су грађани свесни да је дотерало цара до дувара. Људи сада ћуте и свој бунт ће исказати 3. априла на изборима и верујем да је могућа промена“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да листа „Уједињени за победу Србије“ гарантује да ће после промене власти на изборима 3. априла субвенције пољопривредницима бити 24.000 динара по хектару, уместо садашњих 4.000 динара.

„Гарантујемо да ћемо 200 милиона евра које држава сада даје из буџета страним инвеститорима за фабрике у којима наши људи мотају каблове уложити у 600.000 малих пољопривредних газдинстава и у домаће предузетнике. То је економски патриотизам који заговарамо“, рекао је Алексић Н1.

Алексић, који се у Трстенику бави пољопривредном производњом, навео је да ће после промене власти буџет за пољопривреду бити дупло већи и да ће износити 10 одсто од укупног државног буџета, као и да ће један део бити одвојен за „кризни буџет за смиривање поремећаја на тржишту“.

„Холандија има милион и по хектара пољопривредног земљишта, колико и Војводина, и извезе пољопривредних производа у вредности од 80 милијарди, а цела Србија извози само четири милијарде. Променићемо погубан курс власти која Србију планира да претвори у рударско окно, депонију и јаловиште“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да власт СНС-а води погубну пољопривредну политику и да је „уништила српског сељака“.

„Сада су увели забрану извоза пшенице, док су највеће цене, и вештачки производе кризу. Кажу да немамо довољно, а нема довољно јер су празне робне резерве“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ће после промене власти бити много више новца за улагање и у здравство и образовање, јер ће „бити сасечени корупција, крађа и криминал“.

„Само на јавним набавкама годишње украду милијарду евра. Велику пљачку државе и народа спречићемо доношењем закона о лустрацији, пореклу имовине и одузимању нелегално стечене имовине и именоваћемо специјалног тужиоца за високу, политичку корупцију. То је праведна Србија за коју се залажемо“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио да су слогани власти „дела говоре“ и „погледајте семафор“.

„Њихова дела заиста говоре – рушење у Савамали, узгајање марихуане на ’Јовањици’, афере ’Телеком’, ’Крушик’, ’ЕПС’, убиство Оливера Ивановића, погибија Станике Глигоријевић на наплатној рампи, клан Вељка Беливука, ослобађање Станка Суботића Цанета, Дарка Шарића, Предрага Колувије… То су њихова дела“, рекао је Алексић.

„Семафор такође показује њихове резултате – млеко је када је СНС дошао на власт коштало 65 динара за литар, сада кошта 110 динара, литар уље 100 динара, а сада 200 динара, литар горива био је 130 динара, сада је 180 динара, јавни дуг износио је 15 милијарди долара, сада 31 милијарду, Србију је напустило 500.000 људи. Нека грађани погледају тај семафор и све ће им бити јасно“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар