Почетна » Алексић у Књажевцу: Темељна децентрализација је услов за развој Србије

Алексић у Књажевцу: Темељна децентрализација је услов за развој Србије

од admin
0 коментар

 

“Трагично је што се данас празне југ, исток и запад Србије, села нестају, људи одлазе, јер је Србија централизована земља и људи немају шансе да опстану бавећи се пољопривредом или плету каблове за 33.000 динара месечно, као запослени у ’Аптиву’ у Књажевцу“, рекао је Алексић у разговору са Књажевчанима.

„Када сви делови Србије буду једнако развијени, када једнаке шансе буду имали људи у Београду, Нишу, Новом Саду, Књажевцу, Ужицу, Бору и Бајиној Башти, тада можемо рећи да ће Србија да напредује“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је власт, међутим, приватизовала целу Србију, шуме, реке, и природна богатства, и „уништила је сељака“, ради шта јој падне на памет.

„Богате се, краду на инфраструктурним пројектима и вређају и омаловажавају грађане. Сасећи ћемо крађу и тај новац ћемо уложити и у равномерни развој свих делова Србије“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће после промене власти одговарати свако ко се буде огрешио о законе, а институције ће одлучивати где ће се улагати новац и то на основу потреба грађана, а не на основу политичке кампање засноване на интересу СНС-а који уцењује људе по фирмама, тражи капиларне гласове и не да запосленима уговоре о раду.

„Промена из корена значи да се у Србији мора успоставити систем у којем ће важити једнака правила за све и у којем нико неће бити изнад закона. То значи да неће цела Србија да ради да би се богатила једна групица људи на власти која улаже народни новац само у изградњу Београда. Морамо да улажемо једнако у све делове Србије“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Србија на изборима 3. априла има јединствену шансу за промене.

„Не знам да ли ћемо имати сличну прилику у будућности. Србија има још једну шансу да после пада са власти председника СНС-а Александра Вучића направимо озбиљну државу у којој ће институције одлучивати шта су приоритети, а не неки вођа“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао грађане да мисле својом главом и да гласно говоре, јер „Србија припада свима нама, а не Вучићу и његовој банди“.

„Позивам вас да гласате за листу ’Уједињени за победу Србије’. Опозиција се ујединила и стала наспрам корумпираног и бахатог режима који разара Србију“, закључио је Алексић.

 
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар